Opgaver for børn

Hos Opgaverforborn.dk finder du et stort udvalg af opgaver og underholdning for børn i alle aldre, f.eks. opgavehæfter, færdige skattejagter, madpakkesedler og malebøger. Klik dig rundt og bliv inspireret blandt vores mange produkter. Du finder med garanti noget, som dine børn vil kaste sig over og finde sjovt.

Favorit

Sæt scenen!

Sæt Scenen! er et gratis, delvist digitalt understøttet læringsspil, der giver eleverne i 5.-7. klasse indblik i teatrets magiske verden. Spillet giver eleverne analytiske og kreative værktøjer, som styrker deres indlæring og trivsel gennem praktiske og kreative opgaver.

 • Gratis læringsspil for eleverne i 5.-7. klasse.
 • Egner sig godt til undervisningen i dansk, historie, samfundsfag, engelsk, drama, musik, billedkunst, håndværk & design og idræt.
 • Styrker trivslen og samarbejdet i klassen.
 • Kan spilles som omdrejningspunkt for en temadag eller brydes op i mindre dele.
 • Digitalt understøttet og fuld af praktiske øvelser.
[embed]https://vimeo.com/796635727[/embed]

Favorit

TeaterCentrum

”Teater kan skabe dannelsesrum for eleverne på en ganske anden måde end faglitteratur, dokumentar, noveller og romaner kan. Det bliver så intenst oplevet. Teater kan alt det, vi ikke formår at skabe i det enkelte klasseværelse” (Lisbeth Hanghøj Christensen, underviser på Odsherred Gymnasium). Men hvad eksisterer der af teater for børn og unge? Hvordan gør man, hvis man skal have teater på besøg? Hvad koster det? Hvordan kan det integreres i undervisningen og findes der materialer hertil?  Få svar på disse spørgsmål og mange flere… Gør læring levende med teateroplevelser! Teater for børn og unge skal ikke blot underholde. Det skal, ligesom kunst for voksne, udfordre, provokere og vække tanker. Teater kan være med til at belyse komplekse situationer og følelser, som kan fylde i børn og unges bevidsthed og verden. Udover at belyse samfundsmæssige eller aktuelle udfordringer, som kan være relevante i undervisningen, kan teater bidrage til et pædagogisk sigte og være med til at møde de unge, hvor de er. Nysgerrig? Se teaser: [embed]https://www.youtube.com/watch?v=Sp9cHbH6Je4[/embed] Find brochuren 'Hvordan får jeg teateroplevelser til mine elever – til halv pris??' og læs mere på BubbleMinds her. Find også materialet 'Hvor finder jeg teater til mine elever?' på BubbleMinds her, og download 'Den Røde Brochure', som er en komplet oversigt de danske professionelle teatre, der skaber stationære eller turnerende forestillinger for børn og unge (0-16 år).  

Favorit

Spar energi

Velkommen til Mærk Energien. Med Mærk Energien vil vi hjælpe dig, som er lærer, med at klæde dine elever på til at blive bevidste energiforbrugere. Her finder du undervisningsmidler, der kan anvendes direkte i din undervisning af elever i 7.-9. klasse. Mærk Energien har undervisningsforløb i fagene dansk, samfundsfag og fysik/kemi, som blandt andet indeholder interaktive rum og spændende undervisningsvideoer. God fornøjelse!

Favorit

Arla Food Movers – Vaner, vås & venner 

TVÆRFAGLIGT UNDERVISNINGSMATERIALE ARLA FOOD MOVERS - VEND en VANE Skal dine elever arbejde med egne vaner? Arla Food Movers tager udgangspunkt i elevernes hverdagsliv. Med sjove og involverende opgaver bliver eleverne opmærksomme på, at de selv kan være med til at vende deres vaner. Undervisningsmaterialet er udviklet af lærere. Alt dette får du:

 • Digital lærervejledning
 • Samtalekort til klasse-talks
 • Opgavehæfter til alle elever i klassen
 • Musikvideo
 • Vendespil
Undervisningsmaterialet er fleksibelt og klar til brug.
 • Vælg de opgaver, der passer til din klasse og dine fag.
 • Opgaverne er beskrevet i forhold til Fælles Mål.
 • Opgavernes samlede omfang er 10 lektioner.
 • Fokus på forskellighed, fællesskab, kritisk tænkning og gode valg.
Skynd dig at melde din klasse til. Tilmelding er efter først-til-mølle-princippet: https://www.arla.dk/om-arla/arla-food-movers/ Vi sender materialet direkte til skolen i uge 37.

Favorit

FlygtningebørnDK

På hjemmesiden FlygtningebørnDK finder du gratis materiale til din undervisning. Al undervisningsmateriale omhandler børn på flugt og er udviklet til danske skoleelever. Ved hjælp af søgefunktionen kan du finde materiale, som matcher dine ønsker inden for klassetrin, tidsforbrug, fag, emner samt færdigheds- og vidensområder.
Al materiale på underviserportalen kan frit benyttes. Du kan søge i færdige undervisningsforløb, der er udviklet til forskellige fag på specifikke klassetrin efter de forenklede fælles mål eller du bruge elevopgaverne enkeltvis efter behov. Har du brug for at finde en video, film eller et spil, så tag et kig i medieblioteket, hvor vi har samlet relevante medier om børn på flugt.

Favorit

Nomerne

Velkommen til Nomernes univers! Nomerne er en prisbelønnet bogserie, som inspirerer børn til kreativ udfoldelse og socialt samvær! Forfatter Jan Kjær har udviklet sjove, kreative ekstramaterialer, som kan downloades helt gratis.

Favorit

Storybox

Vil du høre en historie? På Storybox kan du og dine elever høre forskellige historiefortællere fortælle spændende historier, lige fra erindringshistorier til H.C. Andersens eventyr. Alle historier er fortalt og ikke oplæst.

Favorit

Scratch på dansk

Alle kan lære at programmere eller undervise i programmering - med Scratch på dansk. På hjemmesiden Scratch på dansk kan du læse om ScratchJr - kodning for de små og Scratch 3.0 til de lidt større børn. Under fanen Scratch-skolen får du adgang til et nyt vidensunivers, hvor både børn, forældre, lærere, bibliotekarer og andre interesserede kan udveksle idéer, hjælpe hinanden og tage online kurser.

Favorit

Fløjter på tværs

Fløjter på tværs er en ny side med fokus på fløjtepædagogik og dansksproget undervisningsmateriale for fløjtenister i alle aldre. Initiativtagerne bag Fløjter på tværs er Anne Fontenay og Christina Enig, der begge har mere end 20 års erfaring som fløjtelærere for fløjteelever på forskellige niveauer og i alle aldre.

Fløjter på tværs henvender sig både til fløjteelever og -undervisere, men også til interesserede, der gerne vil i gang med at spille tværfløjte. Velkommen til Fløjter på tværs!

Favorit

Klik natur

Klik natur er en lærerressource-blog til dig, som underviser i matematik, biologi, geografi, fysik/kemi. Her finder du links til alle mulige naturfaglige hjemmesider, portaler mv.

Favorit

Klik dig klog

Her kan eleverne finde gode gratis links til både biologi, dansk, engelsk, fysik/kemi, geografi, historie, samfundsfag, kristendom, matematik og tysk.

Favorit

Popmysteriet

Mysterieoplevelser for børn, unge og barnlige sjæle. Popmysteriets mission er at skabe oplevelser for børn og unge der inspirerer dem til at tænke kreativt og udvikle deres fantasi gennem sjove oplevelser.

Vores mysteriespil lærer børn “at tænke ud af boksen” og samarbejde imens de har det sjovt. Vi ønsker at tage børnene med helt ind i historien og give dem oplevelsen af, at være en aktiv del af et virkeligt detektivarbejde.

Favorit

Forlaget elixum

Vi brænder for, at børn skal have gode læseoplevelser, fordi det giver børnene både læselyst og læseglæde.

Dit barns lyst til og glæde ved at læse betyder alt for, om dit barn får læst eller ej. Det har også stor betydning for dit barns læseudvikling og dermed også for dit barns skolegang.

Vi har oplevet frustrerede forældre, som mangler gode bøger til børnenes daglige læsetræning derhjemme. Bøger som passer perfekt til deres barns læseniveau. Det vil vi ændre på. Derfor udgiver vi nye, medrivende og flot illustrerede e-bøger, som selvfølgelig har lixtal på forsiden, så det er let at finde en bog, som passer præcis til barnets læseniveau.

Når du køber en e-bog hos Forlaget elixum får du og dit barn altid en bog i den allerbedste kvalitet, både hvad angår illustrationer og historie.

Det er vigtigt for os, at vi kan stå inde for alt, hvad vi udgiver, så du og dit barn kan få en fantastisk læseoplevelse. Det sikrer vi ved, at alt har været igennem vore egne hænder til kvalitetstjek, inden det kommer her på siden.

Favorit

Hogrefe

Hogrefe Psykologisk Forlag A/S udvikler og udgiver psykologiske og pædagogiske test samt træningsmaterialer i tæt samarbejde med og til psykologer og beslægtede faggrupper såsom lærere, logopæder, læger, HR-konsulenter m.fl. Forlaget er det førende i Danmark inden for dette område.

Favorit

Danmarkshistorie.dk

Velkommen til danmarkshistorien.dk. Her finder du lidt over 2500 artikler og kilder, temapakker, film, quizzer og mytedrab. Danmarkshistorie i tekst, lyd og billede – formidlet af fagfolk. Det er Århus Universitet, Institut for Kultur og Samfund Afdeling for Historie og Klassiske Studier, der står bag hjemmesiden.

Favorit

MT91

På MT91 finder du supplerende undervisningsmaterialer til grundskolen – primært materialer, som ikke kan findes andetsteds. De er gratis og til fri afbenyttelse i undervisningsregi, bare man ikke plagierer. Materialerne bliver som udgangspunkt udgivet på enten dansk eller engelsk, men der kan også oversættes til andre sprog, forudsat at man er villig til at oversætte materiale-teksten til det pågældende sprog.

Favorit

Drama Studio

DRAMA STUDIO er et alsidigt spilbaseret multiplayerværktøj, som giver elever i folkeskolen mulighed for at producere flotte 3D animerede fortællinger i fællesskab. Rammen for spillet er en farverig tegnefilmslignende teaterproduktion, der vil inkludere og aktivere elevernes fagligheder og fantasi. Spillet kan anvendes i de fleste fag og på alle klassetrin i folkeskolen og kan afvikles i browser. DRAMA STUDIO lader eleverne fortælle deres egne historier og dele disse med deres klasse, venner og familie, for sjov, for at lære eller for begge dele. Designet er baseret på videnskabeligt validerede undervisningsmetoder, og er således både et sjovt spil, men også et stærkt værktøj til sprog-, skrive- og dramalærere. Eleverne kan arbejde sammen i hold. Dele manuskripter med hinanden, og rette i dem samtidig. Der kan uddeles roller, hvor en elev kan være instruktør, en anden manuskript forfatter, mens den tredje kan designe tøjet og kulisserne, som scenograf eller kostumedesigner.

Favorit

Forlaget Columbus

Forlaget Columbus udgiver undervisningsmateriale til ungdomsuddannelserne. De udgiver trykte og digitale lærebøger til blandt andet fagene samfundsfag, historie, erhvervsøkonomi, engelsk, tysk og spansk. Udover bøger, kan du også på Forlaget Columbus finde iBøger. Rigtig mange af udgivelserne er klar som iBøger, og flere er på vej. iBøgerne er versionerede udgivelser, der er tilpasset det digitale medie. I iBøgerne er supplerende materiale indlejret direkte i bogen, og til en række af grundbøgerne har vi produceret helt nyt videomateriale, der forklarer kernefaglige begreber. Både til glæde for elever og lærere. Under 'Bogens hjemmeside' findes ekstramaterialer til de forskellige bogtitler.

Favorit

Tellerup

Forlag med bøger til alle klassetrin. På Tellerup findes der både bøger til køb, E-bøger og E-lydbøger.

Favorit

LæreRigt

Undervisningsideer til indskoling. LæreRigt er udarbejdet af Louise Riske, som undervisninger i indskolingen. Der kommer løbende materialer herinde og der kan være enkelte fejl i noget af materialet, hvilket vi håber, at I kan bære over med. Velbekomme.

Favorit

Farvematematik

Farvematematik er en metode, der kombinerer tal og farver på en logisk måde. Farver tilføres talsymbolerne, som en ekstra visuel kanal i læringsprocessen.Det kan for nogle elever være en god hjælp til at lære og forstå matematik.

Favorit

Verdens bedste danske skole

Verdens bedste danske skole fokuserer på bæredygtig skoleudvikling, hvor lærernes og pædagogernes kompetencer er i fokus. Vi udvikler lærere og pædagogers kompetencer med foredrag og forløb – både på jeres skole og online.

Favorit

Projekt Edison

Velkommen til Projekt Edison Projekt Edison er en sjov og lærerig opfinderkonkurrence for elever i 6. og 7. klasse, hvor eleverne gennemgår en innovativ læringsproces. Projekt Edison er en landsdækkende opfinderkonkurrence for elever i 6. og 7. klasse. Under et længere forløb vil eleverne stifte bekendtskab med koncept- og produktudvikling i både teori og praksis. Målet er, at hver gruppe fremstiller et produkt, hvilket de senere skal fremvise på en større messe. Formålet med Edison er at give eleverne muligheden for at deltage i en innovativ læringsproces tidligt i deres skoleforløb, og muligvis vække en interesse for entreprenørskab og iværksætteri. Undervisningen foregår tværfagligt, og eleverne får mulighed for at arbejde selvstændigt samt udfolde sig kreativt. Elever, der deltager i Edison, skal arbejde under et bredt nationalt tema fastsat af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med en arbejdsgruppe fra de deltagende kommuner. I løbet af efteråret skal eleverne arbejde med produktudvikling, præsentationsteknik, visualisering og markedspotentiale som forberedelse til lokalfinalerne og til landsfinalen i november, hvor de skal fremvise deres endelige produkt for forældre, undervisere, og dommere. Tilmeldingsfristen for Projekt Edison 2022 er fredag den 16. september 2022.  

Favorit

Qvalitetstid

Qvalitetstid til klassen er et redskab til undervisning af børn fra ca. 9 - 18 år. De skal blot kunne læse korte sætninger. Det er en øvelse i mentalisering. Her får eleverne mulighed for, at opdage lidt om hvem de selv er, og hvem de andre er, på en anden måde end de plejer. De bliver anerkendt og hørt. De øver sig her i, at mærke, hvordan den anden har det, uden at gå dybere i det følelsesmæssige.

Favorit

Dansk retursystem

Gå på opdagelse i vores nye læringskoncept Returkampen og hent inspiration til en temadag eller projektuge med din klasse. Returkampen er et oplevelsesbaseret og kreativt læringskoncept, der taler ind i STEAM-tankegangen og understøtter lærerplanerne. Til dig som lærer, der planlægger et undervisningsforløb Returkampen tager udgangspunkt i projektbaseret undervisning og tværfaglige forløb, og giver lærere på tværs af fag muligheden for at samarbejde. Konceptet er udviklet med sparring fra lærere i Høje Taastrup Kommune og tilpasset alle klassetrin i folkeskolen. Gennem digitale læringsunivers, bevægelse og dialog gøres læring underholdende og inkluderende med sjove og vidensbaserede aktiviteter. Er du blevet nysgerrig på Returkampen, så kan du hente mere information her.

Favorit

Bogtube

Hvad er Bogtube? Bogtube er en Youtubekanal, der hjælper der dig til at finde en rigtig god, sjov eller spændende bog, som passer lige til dig. På Bogtube præsenterer jeg bøger, så du kan høre, om det er en bog, som du har lyst til at læse eller lytte. Tjek playlisterne for at finde alle videoerne om sjove bøger, bøger om fodbold, fantasy eller gaming. Rigtig god læselyst. Bogtube er gode bøger, ebøger og lydbøger til dig. Abonner på Bogtube på Youtube på https://www.youtube.com/channel/UCFwY... Kig også forbi på Facebooksiden: Bogtube eller på Instagram på #bogtube Bogtube er: gode bøger, lydbøger, børnebøger, ebøger til indskoling, mellemtrin og udskoling. Lixbøger, bøger til ordblinde, bøger om gaming, bøger om heste, bøger om veninder, bøger om superhelte og sjove bøger. Se playlisterne for at finde den bog der passer til dig. Rigtig god læselyst Bogtube er Hanne Panduro

Favorit

Rollespilsakademiet

Rollespil er underholdende og en sjov måde at lære på – hvad end det drejer sig om historiske fakta eller praktiske færdigheder. Når læring skal formidles og forstås, så det sidder fast, er læringsrollespil et oplagt værktøj. Med vores metoder får deltagerne lov at tage del i den fortælling, de skal lære om, så oplevelsen sidder i hele kroppen, når dagen er ovre. Vi skaber læring gennem leg for mange forskellige målgrupper, både folkeskolen, gymnasiet, voksenuddannelser, fagforeningsmedlemmer der skal lære om praktikforløb m.fl. Vi har gennem mere end ti år arbejdet med at skabe verdener der kan opdages, opleves, røres ved, tales med og reflekteres over. At mærke historien på egen krop gør den særligt relevant og mindeværdig. Og når historien på den måde har sat sig fast, er den også lettere at reflektere over og derfor forstå. På Rollespilsakademiet har vi mange års erfaring med at designe undervisnings- og læringsspil, og vores dygtige designere sidder altid klar til at lave et spil om lige netop dét emne, der er relevant for jer. Derfor må I ikke tøve med at kontakte os, hvis I skulle have brug for noget andet end de læringsspil, vi har listet nedenfor.

Favorit

Klasserumsspil

Klasserumsspil kombinerer det bedste fra læringsspil og lærerstyret undervisning. På siden her finder du ni fede spilforløb. Du kan frit kigge alle spillene igennem. Vi håber, du finder noget, der passer til dig og dine elever. Hvis du vil oprette spilforløb i de spil, der ikke er gratis, skal din skole have abonnement. Det koster 1400 kr. for adgang til alle betalingsspil i et år (for alle skolens klasser). Når du har tilmeldt din skole, kan du gå i gang med at spille med det samme. Vores gratis spil kræver ikke abonnement.

Favorit

Skoala

SKOALA er en hjemmeside til lærere, der savner læremidler, arbejdsopgaver og plakater til dansk som andet- eller fremmedsprog.

Favorit

Læsesporet

Velkommen til Bibliotekernes Læsespor! Her finder du et væld af inspiration og idéer til at styrke læseglæden hos børn og unge 6-16 år. Gå på opdagelse – eller gå målrettet efter læsekoncepter, som Læsefamilier eller Sluk og Læs. Du kan også finde masser af viden om børn og unges læsevaner og -kultur.

Favorit

DR - Spire

DR Spire laver gratis, digitale læringsmaterialer til børn i alderen 3-6 år og deres pædagoger.

Favorit

Matematik i indskolingen

Mange super sjove og udfordrende aktiviteter, opgaver og øvelser.  Nemt for dig som underviser og spændende for dine elever. De materialer, som vi laver, er nogle vi selv bruger. De er lavet med henblik på, at eleverne skal synes det er sjovt! Hvis eleverne synes godt om din undervisning, så skal det faglige nok følge med. Vi har flest materialer til:

 • Matematik i indskolingen
 • Spil/lege til dansk, engelsk og matematik
 • Brain breaks
 • Sociale aktiviteter
Eleven er i centrum, når vi underviser, men det må også godt være sjovt for os som lærere!

Favorit

Ord til sprog

'Ord til sprog'  henvender sig til sprogundervisere i udskolingen, som vil støtte deres elevers ordforrådstilegnelse gennem systematiseret, varieret og motiverende undervisning. Materialet er bygget op omkring de gængse emner, som anvendes i sprogundervisningen og understøtter principperne for den gode ordforrådstilegnelse. Læs mere om, hvad 'Ord til sprog' kan tilbyde dig på hjemmesiden.

Favorit

My Break

MyBreak er daglig inspiration til sjove Brain Breaks og små aktive pauser.

Favorit

Naturvidenskabernes Hus

Velkommen til Naturvidenskabernes Hus. Vi bygger bro mellem skoler og virksomheder - og inspirerer børn og unge til en fremtid med naturvidenskab, teknologi, it og håndværk. Det gør vi ved at udvikle, udbrede og understøtte praksisnær undervisning på skoler og gymnasier i hele landet. Vi står bag Girls' Day in Science, Kloge Hænder, Tekcases og Naturfagsmaraton.  Få inspiration til din undervisning hos Naturvidenskabernes Hus. Vi sidder klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål. 

Favorit

Historiekanon

På hjemmesiden 'Historiekanon' (flytter snart til adressen ProjektM.dk) kan du finde film og undervisningsmaterialer til historieundervisningen i 3. - 6. klasse samt til historie- og samfundsfag 7. - 9. klasse.

Favorit

Sikkerhedsstyrelsen

Her kan du finde Sikkerhedsstyrelsens undervisningsmaterialer til folkeskole og videregående uddannelser. Du kan også finde links til de kurser, Sikkerhedsstyrelsen laver i samarbejde med andre.

Favorit

Autismespektrum Consult

Velkommen til! I kataloget ligger masser af opgaver i forskellige kategorier. Der kommer løbende nye opgaver.
Opgaverne er især velegnet til at træne nonverbal tænkning, begreber og overbegreber, arbejdshukommelse, visuel spatiering, generalisering og meget mere.

Favorit

Styrkeakademiet

Styrkeakademiet tilbyder foredrag, kurser og kompetenceforløb om mental sundhed i dagtilbud, skole og ungdomsuddanelse. Vores kompetenceområde er trivsel, mental sundhed, livsduelighed og social emotionel læring. Alle kurser bliver skræddersyet til jeres skole eller institution, så indholdet passer til jeres øvrige arbejde. Derudover kan du også købe forskellige undervisningsmaterialer med fokus på trivsel og elevens alsidige udvikling, livsduelighed og robusthed.

Favorit

Picto selector

Med Picto Selector kan du gratis fremstille grafiske materialer og taletavler, der støtter kommunikation og struktur. Hvad kan du med Picto Selector?

 • Oprette symbolsamlinger, der kan anvendes i programmet eller printes ud.
 • Nemt finde symboler via søgefunktionen.
 • Få adgang til over 30.000 billedsymboler.
 • Indsætte tekstsymboler og fotos.
 • Gemme symbolerne som billeder, så de kan bruges i andre programmer.
 • Nemt dele symboler med netværk via en netværkssamling.
 • Tage program og symboler med dig, da det kan åbnes fra et USB-stik.
Picto Selector er gratis, men må ikke anvendes til kommercielle formål i henhold til Creative Common’s License. Programmet er udviklet i Holland, men er oversat til dansk af Kommunikationscentret.

Favorit

Lær med stil

Hjemmeside, hvor du finde alle mulige fysiske materialer til din undervisning.

Favorit

Fake News Lab

FAKE NEWS LAB går i luften d. 01/09.
Her vil du kunne finde omfattende undervisningsmateriale i digital dannelse, talks med toneangivende videnspersoner og et ungt, digitalt ambassadørskab, som du allerede nu kan booke til et besøg i din klasse, på dit bibliotek, eller hvor end du ellers måtte høre til. FAKE NEWS LAB retter sig mod elever i udskolingen og på ungdomsuddannelserne. Undervisningsmaterialet består af over 30 øvelser, der spænder over alt fra algoritmer til ophavsret, og som du kan tilgå kvit og frit. Du kan undervise i øvelserne i længere, sammenhængende forløb, eller du kan håndplukke og redigere dem efter behov.
Få en forsmag på undervisningsmaterialet her.
FAKE NEWS LAB er udarbejdet af Danmarks Biblioteksforening, lex.dk, Biblioteksvagten og Foreningen for Lærere i Historie og Samfundsfag med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Favorit

Det kriminal præventive råd

Her kan du læse om 'Det kriminal præventive råd's' arbejde, og finde inspiration til forældremøder.

Favorit

Forældrefiduser

På 'Forældrefidser' kan forældre finde fiduser til arrangementer og andre aktiviteter, som skaber sammenhold. Her er nemme opskrifter på arrangementer med huskelister, indkøbslister og invitationer til banko, legegrupper, cykelværksted, restaurant i klasse osv. Fiduserne understøtter klassens fællesskab og sigter efter, at ingen børn holdes ude af fællesskabet. Forældremødet er et oplagt sted at starte samarbejdet, da møderne er formaliserede og der er en professionel pædagog, lærer eller ssp-konsulent, som kan igangsætte dialogen og støtte processen. Klasserne kan bruge  aktivitetsgrupper eller Samspillet som afsæt for samarbejdet. 'Forældrefiduser' hører til under 'Det kriminal præventive råd', hvor du selvfølgelig også kan finde gode råd om forældrenes rolle til mellemtrins- og udskolingseleverne. Du finder hovedsiden her.

Favorit

Joan Eriksen

På hjemmesiden 'Joan Eriksen' finder du en masse gratis undervisningsmaterialer særligt til indskolingen og mellemtrinnet. Du finder materialer til fagene billedkunst, dansk, historie, håndværk/design og matematik. Du kan både finde spil, lege, malebogssider, opgaver og meget, meget mere.

Favorit

Lyt og Stav

På hjemmesiden Lyt og Stav finder du selvrettende staveopgaver. Der er afkrydsningsark til alle opgavertyper. De fleste af opgaverne omhandler sammenhæng mellem ordlyd og stavning. Programmet indeholder opgaver til 120 ord, 360 ord, forlyde, udlyde, vokaler, vokalforvekslinger og dobbeltkonsonanter samt opgaver i bøjning af udsagnsord, tillægsord og forholdsord. Derudover er det også muligt at købe adgang til et materiale om 'Cooperative Learning til matematik i overbygningen' og til materialet 'Træn matematik på computer', som også er et selvrettende materiale til de ældste klasser i grundskolen.

Favorit

Toms Chokolade

Tag på virksomhedsbesøg på Toms Chokolade i Ballerup. Forløbet tager udgangspunkt i Toms arbejde med social ansvarlighed (CSR) i værdikæden lige fra kakaodyrkning i Ghana til forbrugeren i Danmark.

Undervisningsforløbet består af tre dele, samt mulighed for yderligere fordybelse med ekstra materiale, som findes på hjemmesiden.

Favorit

99 arter

I Danmark er vi er omgivet af en natur med masser af fantastiske arter. Alligevel er det kun ganske få af os, der kender til bare en brøkdel af de forskellige dyr, planter og insekter, der lever og udgør den danske natur. Det er fuldkommen tosset, for naturen giver os oplevelser, glæde og livskvalitet. Inden vi bliver alt for gamle til at begejstres over verden, giver vi alle børn i Danmark 99 arter, som de skal se, før de bliver voksne.

Favorit

Klar til læring

I Hedensted Kommune er vi optaget af, at vores børn og unge får de bedste muligheder for at vokse op og møde livet med mod, livsglæde og lyst til læring. Ved at fokusere på de 7 KLAR til Læring-kompetencer, arbejder vi målrettet med at udfolde alle børn og unges potentialer, så de får de bedst mulige forudsætninger for læring, trivsel og udvikling. KLAR til Læring skal udfoldes i mødet mellem børn, professionelle og forældre. Det betyder, at de professionelle i sundhedsplejen, dagplejen, daginstitutioner, skoler osv. løbende skal vurdere og tilrettelægge aktiviteter eller særlige læringsforløb, som gør, at børnene arbejder med og styrker de 7 kompetencer. Det betyder også, at de professionelle giver den nødvendige inspiration til forældrene, så de i samværet med deres børn kan være bevidste om børnenes læring – og understøtte den. De 7 kompetencer skal ses i forhold til barnets alder og udviklingsniveau, og aktiviteterne skal tilpasses derefter.

Favorit

Skriv & Stav

Bag hjemmesiden 'Skriv & Stav' står folkeskolelærer Pernille Terkelsen. Pernille har mange års erfaring med danskundervisning i indskolingen og er uddannet læsevejleder. Pernille arbejder med skrive- og stave undervisningsmetoden (Guided Writing), og har udviklet alle de opgaver, der ligger på hjemmesiden. Udover at udarbejde undervisningsmaterialer tilbyder Pernille også kursus i Guided Writing. Du kan læse mere om booking af et kursus på hjemmesiden.

Favorit

Didakto

Vi gør det smart. Vi vil skabe det bedste digitale evalueringsunivers til danske uddannelser, med apps der er sjove, brugervenlige og fagligt stærke.

Vi ønsker at tilbyde produkter til skolen på en simpel, moderne og intuitiv måde, og vi ønsker at sikre, at eleverne får en tryg, god og social oplevelse med vores spil. I en tid, hvor eleverne bruger meget tid bag skærmen, er hovedfokus i Didaktikos spil den analoge spiloplevelse, hvor eleverne fysisk sidder sammen og spille. På Didakto finder du udelukkende digitale produkter. Vi har dedikeret vores tid og ressuorcer til, at udvikle bæredytige og fagligt stærke produkter, som passer lige ind i undervisningen i danske skoler og uddannelsesinstutioner.

Favorit

Nearpod

Nearpod tror på at lærerjobbet er det vigtigste job i verden. Deres mission er at gøre undervisning lettere ved hjælpe af interaktive værktøjer, ressourcer og indhold som læreren har brug for - samlet på ét sted, nemlig Nearpod. Hjemmesiden er dog på engelsk, men det er gratis at oprette sig som bruger på siden.

Favorit

Dialogkortet

DIALOGKORTET
 • Redskabet der skaber handlekraft.
 • Dialogen kommer et lag dybere, så relationen og forståelsen for hinanden bliver stærkere.
 • Tidligere tabubelagte emner kan italesættes på en konstruktiv måde.
 • Variationen i dialogkortene gør, at de vil styrke samarbejdet i alle teams og ledergrupper.
 • Et hav af ”ice-breackers” til workshops og lignende.
 • Hjælperedskaber til bl.a. større sociale arrangementer.
 • Store plastbelagte kvalitetskort i postkort format.
Dialogkortet.dk er en del af AB Consult & Coaching, der bl.a. arbejder med forretningsudvikling, teambuilding, ledersparring, mentalt kompetenceløft, kulturforandringer, værdi- og trivselstjek.

Favorit

Læsekarrusellen

Læsekarrusellen tilbyder læsehjælpe til børn og deres forældre. Men ud over det kan du også finde forskellige materialer til download (gratis og mod betaling).

Favorit

Ordlab

Velkommen på Ordlab! Dette er en platform, der introducerer de nyeste teknologier til støtte for personer med læse- og skrivevanskeligheder - med henblik på at kunne begå sig selvstændigt og uafhængigt af andre. Platformen sikrer samtidig de professionelle vejledere mulighed for at bevare overblikket og være løbende opdaterede.

Ordlab er for dig der er...ordblind, underviser eller pårørende.

Favorit

Sangens hus

På denne hjemmeside finder du undervisningsmateriale til Sang, Bevægelse og Læring. Materialet er udviklet af Sangens Hus’ sangkonsulenter. På hver side finder du et link til download af sidens tekst på printvenlige pdf’er og videoer. I de enkelte forløb er der indlagt links til illustrationer og undervisningsmaterialer som frit må printes og bruges.

Favorit

Teach Ex Machina

Her finder du opgaver til folkeskolen, tips og tricks, ideer, anbefalinger og meget andet - ganske gratis.

Hjemmesiden er stadig under uadarbejdelse, så hav lidt tålmodighed. Hold øje med min instagram teach.exmachina :-)

Favorit

Idéskyen

Idéskyen er en hjemmeside, hvor du kan finde forskellige gratis downloadmaterialer til både dansk, billedkunst, håndværk/design, tysk og religion. Der findes også andre idéer til kreative sysler.

Favorit

Music Work Out

Music Work Out er en hjemmeside, som tilbyder lærerkurser, div. spil og materialer til musikundervisningen.

Favorit

Sportmat

Sportmat er en blog som drives af gymnasielæreren Sidsel Nonnemann. På bloggen finder du materialer til både idræt og matematik. Materialerne henvender sig elever i gymnasiet, men kan også bruges til eleverne i grundskolens ældste klasser.

Favorit

Phet Interactive Simulations

Interaktive simuleringer til videnskab og matematik. PhET-simuleringer er baseret på ekstensiv uddannelses forskning og engagerer eleverne med et intuitivt, spil-lignende miljø, hvor eleverne lærer gennem undersøgelse og opdagelse.

Undervisningsressourcer, aktiviteter og fællesskab. Undervisere har adgang til specifikke tips og video-primere, ressourcer til undervisning med simuleringer og aktiviteter, som er delt i vores lærerfællesskab. Du kan finde en masse andres simulationer inde på siden, men du kan også lave dine egne og dele på siden. Det kræver dog at du registrer dig på siden, hvilket et gratis.

Favorit

Mr. Greg english

Engelsk ressourcehjemmeside, hvor du finder en masse arbejdsark og flashcard om både grammatik, skriveopgaver, læsning mm. Der er materialer indenfor alle mulige emner.

Favorit

Nordatlantens Brygge

Velkommen til Nordatlantens Brygges Skoletjeneste, hvor vi tilbyder spændende og lærerige oplevelser til børn i grundskolen og børnehaver. Nordatlantens Brygge er en kulturinstitution, der formidler historie, kunst og kultur fra de nordatlantiske lande Grønland, Island og Færøerne. Alle vores formidlingstilbud tager derfor afsæt i disse tre lande og deres historiske og nutidige relationer til Danmark. Alle forløb er gratis.

Favorit

Musik for mange ører

'Musik for mange ører' - Hørelære og musikteori for større hold. 'Musik for mange ører' er et lærebogssystem udarbejdet til undervisning i hørelære og musikteori på hold op til klassestørrelse.

Favorit

Vejen skoler / Jeg kan godt lide matematik

Hjemmesidens mål er at støtte lærerne til en matematikundervisning, så eleverne blive glade for og dygtige til matematik. En matematikundervisning med fokus på undersøgende matematik, der er vedkommende for eleverne. En matematikundervisning med fokus på sprogliggørelse og forståelse af begreber og processer.

Favorit

Trine Evald

Velkommen til min hjemmeside – fyldt med gratis-ting. At lave et sæt brikker i en god kvalitet, tager af forberedelsestiden – så er det rart at brikkerne kan bruges til flere forskellige aktiviteter: alm. quiz og byt eller mix og match, udeaktivitet med svarark, pararbejde, hent brikker-spilleplader, snyd, stafet, sorteringsopgave eller gruppearbejde med at lave et svarark. Husk at bruge undermenuerne: der er nu over 900 projekter på siden. Her er matematik, tysk, førskole, engelsk, dansk, geografi, fysik/kemi og almen viden. Dansk for ukrainere er i proces.

Favorit

Kreativ Undervisning v/Anne Rosenskjold (Facebookside)

Velkommen til min side ‘Kreativ Undervisning’ 🎨🖍✂️ På Facebook-siden 'Kreativ Undervisning' finder du inspiration til en mere kreativ tilgang til undervisningen. Det er særligt indenfor kristendom og dansk. 

Favorit

Forlaget Turbine/Tubine Undervisning

Den gode fortælling, den sjove historie og det spændende emne er nøglepunkter i programmet hos Turbine Undervisning. Det bliver nemlig aldrig let at lære at læse, hvis det ikke er sjovt at læse – uanset målgruppens alderstrin. Den grundtanke går igen på tværs af alle vores serier – vi producerer bøger i øjenhøjde med målgruppen, hvad end der er tale om børn, unge eller voksne.

Til den yngre målgruppen handler vores letlæsningsbøger om de emner, der optager børnene her og nu. Vores fiktionsbøger lige fra de korte lydrette til de længere historier skrives af kendte og populære børnebogsforfattere, der ved, hvad der fanger de unge læsere. Samtlige bøger indeholder læsepædagogisk bearbejdede manuskripter: Bøgerne bliver produceret i et tæt samarbejde med eksterne, læsefaglige eksperter, som inddrages tidligt i processen, og som afslutningsvis producerer de opgaver, vi stiller tilgængelig på vores hjemmeside – kvit og frit.

Favorit

IPBES undervising

IPBES Danmark forankrer IPBES’ viden og ressourcer i danske fagmiljøer og politik. IPBES arbejder tværfagligt og inddrager derfor forskere fra en bred vifte af faglige miljøer. Samtidig sørger det danske kontor for, at den viden IPBES udarbejder, på baggrund af ønsker fra medlemslande, overleveres til de danske beslutningstagere, når konklusionerne er godkendt. IPBES Danmark sørger også for at formidle IPBES’ resultater til beslutningstagere og den danske befolkning. Undervisningsmaterialet består af tre undervisningshæfter, to videoer og en lærervejledning. Hæftes titler er:

 • Hæfte 1: 'Biodiversitetskrisen -  Hvor alvorlig er den? Hvad skaber krisen? Hvordan standser vi den?'
 • Hæfte 2: 'Biodiversitetskrisen - Planetære grænser, grønt BNP og økologisk økonomi'
 • Hæfte 3: 'Biodiversitetskrisen - Biodiversitets- og klimakrisen to kriser der hænger sammen'
Materialet sigter på at bibringe eleverne viden og indsigt i den aktuelle biodiversitetskrise samt på at analysere og diskutere relevante individuelle og samfundsmæssige handlemuligheder. Indholdet er i overensstemmelse med biologifagets formål og vil bidrage til, at eleverne opnår en faglig baggrund for at forholde sig til lokale og globale problemstillinger inden for bl.a. bæredygtighed og miljø og for selv at bidrage innovativt og ansvarligt til samfundets udvikling.

Favorit

Forstå (Alinea)

Træk virkeligheden ind i undervisningen med de bedste gratis digitale undervisningsmaterialer Udviklet af NGO'er, kulturinstitutioner, virksomheder og mange andre.

Favorit

Gonge Danmark

På Gonge Danmark finder du et stort udvalg at fysiske materialer til din undervisning. Det er alt lige fra spil, forsøgsudstyr til robotter og opbevaringsæsker mm. Du finder materialer til både matematik, engelsk, natur/teknologi og trivelsesarbejdet i klassen.

Favorit

Danner

På hjemmesiden 'Danner' finder du undervisningsforløbet 'Om vold'. Materialet består af en bog, en novelle samt en lærervejledning. Bogen henvender sig til elever, som henvender sig til 5.-6. klasser og indeholder opgaver og øvelser, der lægger op til refleksion over egne grænser, værdier og handlemuligheder. Kan med fordel bruges i sammenhæng med novellen 'Dagen derpå'. Novellen handler om drengen Andreas og hans oplevelser med vold i familien.

Favorit

Danmarks Nationalbank

Her finder du en række undervisningssæt med tilhørende opgaver, tekster, videoer og spil, som fokuserer på hver sit emne inden for inflation samt penge- og fastkurspolitik. I undervisningssættene finder du nogle korte videoer, der giver en introduktion til emnerne. I undervisningssættene indgår interaktive elementer og spil, hvor man selv kan være med til at styre pengepolitikken.

Favorit

Matematikkrammer

Et understøttende undervisningsmateriale med 676 illustrerede ord og begreber fra grundskolens matematikundervisning og et PC spil. Grundidéen med Matematikrammer som understøttende materiale er at synliggøre det matematiske ordforråd med henblik på at kickstarte og fastholde det sproglige arbejde i matematik. Dette kan fx foregå ved at skabe forforståelse til emner og matematiske aktiviteter gennem sprogligt arbejde med de til emnerne hørende ordforråd. De udvalgte ord præsenteres for eleverne, og der arbejdes som udgangspunkt med både ordenes form (huske/repetere, stave, udtale) og med ordenes indhold (oversætte, forklare og forstå). Indholdet arbejder man med ud fra illustrationer, som man kan italesætte. Brug af materialet kræver betaling.

Favorit

Danmarks Matematiklærerforening/Forlaget Matematik

Danmarks Matematiklærerforening er en landsdækkende forening, der organiserer lærere og andre med faglig interesse for matematikundervisningen i den danske grundskole. Det vil sige i folkeskolen, de private grundskoler, efterskolerne og en række specialskoler. Danmarks Matematiklærerforening formål:

 1. Udgivelse af tidsskriftet MATEMATIK
 2. Udgivelser på Forlaget Matematik
 3. Deltagelse i debatten om fagets udvikling
 4. Samarbejde med andre organisationer, nationalt som internationalt
Forlaget Matematik udgiver inspirerende materialer til grundskolens matematikundervisning. Hvert år udgives årets afgangsprøver i abonnement til rigtig mange skoler. Vi trykker og formidler Undervisningsministeriets Formelsamling og udgiver bøger med forslag til afholdelse af mundtlige prøver eller idéer til forskellige matematiske eller tværfaglige temaer. Til 'Matematikkens Dag' hvert år i november udgives særligt materiale. Det er foreningens bud på undervisningsforløb, der viser, hvordan matematik kan bruges, og at der er matematik alle vegne omkring os. I 2010 blev forlagets første bud på faglig læsning, Ariel og Aurora og ti små lette matematik- og naturfagsbøger til de 6 til 9-årige udgivet. Forlaget Matematik ApS udgiver elektroniske medier til matematikundervisningen. Først og fremmest 'Matematikkens Univers', der er et webbaseret undervisningsmiddel til brug i grundskolens ældste klasser. Det er tænkt som et avanceret undervisningsprogram, der kan dække undervisningen i matematik fra 7. – 10. klassetrin.

Favorit

Lærit

Undervisning er kommunikation. Derfor skal informationsteknologi og nye måder at kommunikere på være en naturlig del af undervisning. Vi vil revolutionere måden at undervise på, ved at gøre nye kommunikationsværktøjer let tilgængelige for hele den danske undervisningsverden. Digitale værktøjer sætter den enkelte i stand til at deltage og komme til orde i mange sammenhænge og i mange forskellige modaliteter. Elevers forståelser og tanker skal medieres, hvis de skal eksistere for andre end dem selv.

Favorit

Lav dit eget klippekort

Her kan du designe dit eget 'gammeldags' klippekort. Lav dit eget hjemmelavede klippekort til kæresten, vennen, forældrene eller en helt anden. Lav 10 klip til at klare opvasken, slå græsset, ordne haven, en omgang massage eller noget helt andet, eller en kombination af disse!

Favorit

Forlaget CoLibri v/Annette Herzog

Hej og velkommen til min internetside! Jeg er forfatter og skriver mest til børn. Og fordi jeg er tysk, men bor i Danmark, skriver jeg både på dansk og på tysk. Jeg har koncentreret mig om, at jeg kan tilbyde mange bøger og foredrag både på dansk og på tysk. Mine bøger om DDR "Det der var" og "På vores side af muren" er f. eks. perfekte til udskolingen og på gymnasierne. Men også de graphic novels "Pssst!" og "Hjertestorm/Stormhjerte" kunne være et spændende supplement til tyskundervisningen, fordi bøgerne findes både på dansk og på tysk, uden at det er overvældende meget tekst. Det samme gælder "Flyvere på himlen", en billedbog til ældre børn om krig og flugt.

Favorit

Medier for alle

Alt hvad du har brug for – er derude. Vi skal nok vise dig hvor.
Her kan du lære hvor og hvordan du finder medier, som du må bruge – frit og enkelt.

Favorit

Troels Gollander

På Troels Gollanders hjemmeside kan du læse om alle de bøger han har skrevet gennem tiden til undervisningsbrug. Du finder bl.a. serien 'De små fagnøger', 'De store fagbøger' 'Faktisk', ' Fgfilur' mm.

Favorit

Micky Lindhardt

På hjemmesiden 'Micky Lindhardt' finder du god inspiration til din matematikundervisning. Alt materiale er frit tilgængeligt under menuen "Downloads" og må kopieres og deles.

Favorit

Nyt Dansk Litteraturselskab

Velkommen til forlaget Nyt Dansk Litteraturselskab, ejet af de danske folkebiblioteker. Vi sælger bøger til vores medlemmer, som er danske skole- og folkebiblioteker. Vi udgiver også lette bøger målrettet unge og voksne læsesvage. Disse bøger kan kendes på fjeren. De Fjerlette bøger findes i tre serier: LæseLyst, som er skønlitteratur skrevet til serien, FAG-LET, som er fagbøger omskrevet i et lettere sprog og andre lette bøger, som er skønlitterære bøger, der kan være ungdomsbøger, oversatte bøger eller omskrevne bøger. Lix-tallet på vores lette bøger ligger typisk mellem 14-29. FAG-LET-bøgerne sælges alle med lyd. Lyden streames via en QR-kode. De skønlitterære sælges både med og uden lyd. Bøgerne kan lånes på landets skole- og folkebiblioteker

Favorit

Gads Børnebøger

På hjemmesiden Gads Børnebøger finder du bøger i alle genre. Derudover tilbyder Gads Børnebøger også undervisningsmateriale til udvalgte bøger. En håndfuld bøger med relevante temaer, som på hver sin måde kan berige undervisningen.

Favorit

Matematikan

Et matematisk skrive- og regneværktøj til alle skoleformer. Med 'MatematiKan' kan elever bruge computeren til både at skrive og regne i alle fag. Eleverne kan arbejde med opgaver og udarbejde færdige rapporter. De kan arbejde med tabeller, grafer, billeder, overskrifter og almindelig tekst og matematiske formler, der ser rigtige ud, og som beregnes helt nøjagtigt af 'MatematiKan'.

 • 'MatematiKan' kan med fordel indgå i en undersøgende arbejdsform, hvor eleverne skal finde og benytte de regler, vi bruger i beregninger.
 • 'MatematiKan' er særdeles velegnet til procesorienteret opgaveløsning.
 • 'MatematiKan' er tilladt ved Folkeskolens prøver.
 • 'MatematiKan' er velegnet til at optimere elevernes læring i den daglige matematikundervisning og giver god støtte til eleverne i prøvesituationen, hvor problemløsningen bliver integreret med skriveprocessen.

Favorit

Gode køkkenvaner

På denne hjemmeside fra Fødevarestyrrelsen finder du alt om de gode køkkenvaner. Siden indeholder gode råd om god køkkenhygiejne samt undervisningsmaterialet "Husk god køkkenhygiejne". Materialet handler om god køkkenhygiejne og er tiltænkt elever på 5.-7. klassetrin til brug i madkundskab samt tværfagligt i fx dansk og natur/teknik eller biologi.

Favorit

Videncenter for dyrevelfærd

Velkommen til Dyrevelfærd i skolen. Den digitale platform til Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris undervisningsmaterialer om dyrevelfærd.

Herinde kan du finde bøgerne om dyrevelfærd digitalt, lærervejledninger, opgaver, film og ressourcerummet, hvor du finder tips, tricks og links når du skal løse opgaverne i materialet til udskolingen.

God fornøjelse.

Favorit

Forlaget Pøhler

Forlaget Pøhler - Balanceret læse- og skriveundervisning.
Vi udgiver bøger og undervisningsmaterialer, som er målrettet til en balanceret læse- og skriveundervisning i de første skoleår, det vil sige en undervisning, der rummer en balanceret vægtning af afkodnings- og indholdsorienterede elementer. Du finder også gratis ark til download, som passer til arbejdet med bøgerne.

Favorit

SOS børnebyerne

Velkommen til SOS Børnebyernes skoleunivers. Giv dine elever udsyn og viden om børns forhold i andre lande med vores gratis undervisningsmateriale til skoler. Lær dine elever om Børnekonventionen, book et foredrag, lav podcast om børns rettigheder, deltag i vores populære Omvendt Julekalender eller lav mad fra andre lande. Du kan også få ideer til, hvordan klassen nemt kan starte en indsamling til verdens mest udsatte børn. Rigtig god fornøjelse!

Favorit

Forlaget Spiren

Forlaget Spiren udgiver undervisningsmaterialer til børn og voksne. Målene for forlagets udgivelser er:

 • At skabe undervisning, der giver udfordringer til alle.
 • At skabe arbejdssituationer, hvor den enkelte elev alene eller i fællesskab med andre kan erhverve ny viden.
 • At udgive undervisningsmaterialer, der giver lærere og elever muligheder for gode arbejdssituationer og fælles oplevelser.
Målene kommer også til udtryk i forlagets slogan: “Forlaget Spiren – bøger, der får børn til at gro” og “Mange måder at lære på“. For at nå disse mål er nøgleordene for vore udgivelser derfor:
 • Helhed gennem faglighed såvel som tværfaglighed.
 • Differentiering.
 • Et varieret udbud af undervisningsformer såsom periodekurser, emne- og værkstedsarbejde, storyline, projekter og fælles klasseundervisning.
 • Vi sætter fokus på bevægelse i undervisningen, cooperative learning,  Gardners teorier om de mange intelligenser samt på “den drengevenlige klasse”.

Favorit

Gomat

3-2-1 go! På denne hjemmeside kan du finde inspiration til bevægelse i din matematikundervisning i indskolingen. Du finder både stjerneløb, quizzer, tema-forløb og logiske opgaver.

Favorit

Mini-Tjek

Mini-tjek. er en lille opgavesamling til indskolingen. Først og fremmest opgaver til træning af tal og bogstaver. Der er foreløbig fri adgang til opgaverne i Mini-Tjek.

Favorit

Dansk-Tjek

Dansk-Tjek er en lille opgavesamling til dansk i 7. - 9. klasse. Først og fremmest træningsopgaver i retskrivning. Der er foreløbig fri adgang til opgaverne i Dansk-Tjek.

Favorit

Matematik-Tjek

Matematik-Tjek er først og fremmest en stor opgavesamling (p.t. 151 opgavesæt). Udover at fungere som et godt værktøj til evaluering og repetition i den daglige undervisning, er opgaverne også træning til de netbaserede test- og prøveformer (afgangsprøver / nationale tests), idet eleverne møder forskellige opstillinger og forskellige typer af "svar-funktioner" som checkbokse, radioknapper, drop-downs og træk/slip-knapper. Opgavesættene har et overskueligt og indbydende layout (se opgave-eksempler) med mange billeder og forskellige former for illustrationer. Alle opgavesæt er selvkontrollerende, så lærere slipper for rettearbejde. Opgavesættene ajouføres løbende, og der er som regel altid et eller flere aktuelle opgavesæt. Lærere har fuld adgang til at gennemse, afprøve og se rigtige svar (facitliste) for samtlige opgavesæt. Opgavesættene er opdelt i trænings- og test-opgaver (p.t. 102 trænings-opgavesæt og 49 test-opgavesæt).

Favorit

Natur-Teknologi-Tjek

Natur-Teknologi-Tjek er først og fremmest en stor opgavesamling (p.t. 282 opgavesæt). Udover at fungere som et godt værktøj til evaluering og repetition i den daglige undervisning, er opgaverne også træning til de netbaserede test- og prøveformer (afgangsprøver / nationale tests), idet eleverne møder forskellige opstillinger og forskellige typer af "svar-funktioner" som checkbokse, radioknapper, drop-downs og træk/slip-knapper.

 • Opgavesættene har et overskueligt og indbydende layout (se opgave-eksempler) med mange billeder og forskellige former for illustrationer.
 • Alle opgavesæt er selvkontrollerende, så lærere slipper for rettearbejde.
 • Alle opgavesæt har markering af dækkede områder i de nye Forenklede Fælles Mål.
 • Opgavesættene ajouføres løbende, og der er som regel altid et eller flere aktuelle opgavesæt.
 • Lærere har fuld adgang til at gennemse, afprøve og se rigtige svar (facitliste) for samtlige opgavesæt.
 • Opgavesættene er opdelt i trænings- og test-opgaver (p.t. 203 trænings-opgavesæt og 79 test-opgavesæt).

Favorit

Fysik-Kemi-Tjek

Fysik-Kemi-Tjek er først og fremmest en stor opgavesamling (p.t. 437 opgavesæt). Udover at fungere som et godt værktøj til evaluering og repetition i den daglige undervisning, er opgaverne også træning til de netbaserede test- og prøveformer (afgangsprøver / nationale tests), idet eleverne møder forskellige opstillinger og forskellige typer af "svar-funktioner" som checkbokse, radioknapper, drop-downs og træk/slip-knapper.

 • Opgavesættene har et overskueligt og indbydende layout (se opgave-eksempler) med mange billeder og forskellige former for illustrationer.
 • Alle opgavesæt er selvkontrollerende, så lærere slipper for rettearbejde.
 • Alle opgavesæt har markering af dækkede områder i de nye Forenklede Fælles Mål.
 • Opgavesættene ajouføres løbende, og der er som regel altid et eller flere aktuelle opgavesæt.
 • Lærere har fuld adgang til at gennemse, afprøve og se rigtige svar (facitliste) for samtlige opgavesæt.
 • Opgavesættene er opdelt i trænings- og test-opgaver (p.t. 317 trænings-opgavesæt og 120 test-opgavesæt).

Favorit

Biolog-Tjek

Biologi-Tjek er først og fremmest en stor opgavesamling (p.t. 433 opgavesæt). Udover at fungere som et godt værktøj til evaluering og repetition i den daglige undervisning, er opgaverne også træning til de netbaserede test- og prøveformer (afgangsprøver / nationale tests), idet eleverne møder forskellige opstillinger og forskellige typer af "svar-funktioner" som checkbokse, radioknapper, drop-downs og træk/slip-knapper.

 • Opgavesættene har et overskueligt og indbydende layout (se opgave-eksempler) med mange billeder og forskellige former for illustrationer.
 • Alle opgavesæt er selvkontrollerende, så lærere slipper for rettearbejde.
 • Alle opgavesæt har markering af dækkede områder i de nye Forenklede Fælles Mål.
 • Opgavesættene ajouføres løbende, og der er som regel altid et eller flere aktuelle opgavesæt.
 • Lærere har fuld adgang til at gennemse, afprøve og se rigtige svar (facitliste) for samtlige opgavesæt.
 • Opgavesættene er opdelt i trænings- og test-opgaver (p.t. 282 trænings-opgavesæt og 151 test-opgavesæt).

Favorit

Geografi-Tjek

Geografi-Tjek er først og fremmest en stor opgavesamling (p.t. 386 opgavesæt). Udover at fungere som et godt værktøj til evaluering og repetition i den daglige undervisning, er opgaverne også træning til de netbaserede test- og prøveformer (afgangsprøver / nationale tests), idet eleverne møder forskellige opstillinger og forskellige typer af "svar-funktioner" som checkbokse, radioknapper, drop-downs og træk/slip-knapper.

 • Opgavesættene har et overskueligt og indbydende layout (se opgave-eksempler) med mange billeder og forskellige former for illustrationer.
 • Alle opgavesæt er selvkontrollerende, så lærere slipper for rettearbejde.
 • Alle opgavesæt har markering af dækkede områder i de nye Forenklede Fælles Mål.
 • Opgavesættene ajouføres løbende, og der er som regel altid et eller flere aktuelle opgavesæt.
 • Lærere har fuld adgang til at gennemse, afprøve og se rigtige svar (facitliste) for samtlige opgavesæt.
 • Opgavesættene er opdelt i trænings- og test-opgaver (p.t. 265 trænings-opgavesæt og 121 test-opgavesæt).

Favorit

Matematikidéer

Velkommen til matematikideer.dk. På denne side deler Bo Kristensen og Rikke Teglskov deres idéer til matematikundervisningen.

På hjemmesiden finder du undervisningsidéer til både indskoling, mellemtrinnet og udskolingen samt til udematematik. Alle idéer er koblet op på Fælles Mål. Det betyder, at du kan støde på samme idé under flere søgeord, da den fx både kan dække en af de matematiske kompetencer og et af stofområderne.

Nogle af ideerne dækker også over flere trinforløb.

Favorit

Læseleg

LæseLeg gør det let at arbejde med børns sprog i vuggestue, dagpleje, børnehave og indskoling. LæseLeg er et redskab, der gør det nemt for pædagoger, pædagogmedhjælpere, dagplejere og lærere at arbejde med børns sprog og den anerkendte metode dialogisk læsning. LæseLeg giver samtidig børn gode læseoplevelser. I LæseLeg læses den samme bog højt for en mindre gruppe børn tre gange inden for fx en uge med en stigende involvering af børnene. I efterfølgende kreative aktiviteter med udgangspunkt i historien får børnene – ved at bruge deres hænder og deres fantasi – bogens handling og ord endnu mere ind under huden. På den måde får børnene appetit på ord og bøger – og samtidig bliver de bedre til at udtrykke sig med deres egne ord og dermed til at indgå i fællesskabet.

Favorit

Kronborgfortællinger

På hjemmesiden 'Kronborgfortællinger' kan du lytte til spændende fortællinger om Kronborg fortalt af forfatteren bag bogen 'Kronborgfortælling for børn og barnlig sjæle', Anja Klemp Villgaard. På hjemmesiden kan du også lege dig klog gennem sjove aktiviter som bl.a. vendespil, alkymi, grubleopgaver, krea, sang og leg.

Favorit

Krible Krable

DOWNLOAD MATERILALER: Her kan du downloade inspiration til aktiviteter og undervisning i mødet mellem børn og små dyr i form af vejledninger, undervisningsforløb, viden og udstyr. KRIBLE KRABLE-GREJ Daginstitutioner og skoler kan låne en flot Klible Krable-kasse fyldt med undersøgelsesgrej og inspirationsmateriae - klar til at tage med ud på Krible Krable-jagt.

Favorit

Pickatale

Pickatale for Skoler er et læseværktøj til lærere og elever i folkeskolen. Vores spændende digitale bibliotek hjælper eleverne med at opbygge deres selvtillid og kompetence som læsere, samtidig med at det gør læsningen sjov. Du får adgang til:

 • Hundredevis af spændende børnebøger og faktabøger
 • Klikbare tekster, billeder og illustrationer
 • Quizzer, der gør det sjovt at lære om både bøgernes indhold og almenviden
 • Lyttefunktion, der hjælper læseindlæringen
Picktale er en GRATIS lær-at-læse-app til målrettet folkeskolen. Vi tilbyder at alle lærerne og eleverne på at få GRATIS adgang til vores lære-at-læse app, som et effektivt supplement til undervisningen i dansk og engelsk. Pickatale Skole App tilbyder +600 interaktive digitale bøger. Vi tilbyder adgang til mere end 600 danske og engelske interaktive digitale bøger via iPads inden for følgende kategorier:
 • Dansk
 • Engelske faktabøger
 • Engelsk skønlitteratur
 • Kulturfag
 • Naturfag
 • Kristendomskundskab
 • Andre fag
Pickatale har også en familie-adgang, så forældrene selv kan abonnere på siden.

Favorit

Dansklærerforeningen

Velkommen til Dansklærerforeningens hjemmeside og shop. Her kan du købe vores udgivelser, tilmelde dig kurser, finde undervisningsforløb, tidsskrifter og anden inspiration til din danskundervisning.

Favorit

E-reolen

'E-reolen' er dit online bibliotek. Her finder du både bøger, som du selv kan læse men også lydbøger.

Favorit

Opgavehylden

Aktuelle opgaver til folkeskolen. Nye opgaver til forskellige fag og klassetrin hver uge - mange med afsæt i aktuelle emner.

Favorit

Restudy

Velkommen til Restudy - Danmarks største samling af online video undervisning. Lektiehjælp – Når du har tid og lyst!  Med Danmarks største samling af undervisningsvideoer og med passionerede lærere til grundskole og gymnasium, kan du få forklaret emnerne så mange gange, du har brug for. Fra januar 2022 er Restudy blevet en del af MentorDanmark og Gyldendal. Har du indimellem behov for at få gennemgået et emne en ekstra gang? Eller oplever du, at du ikke får den lektiehjælp, du har behov for, når du sidder med lektierne selv?

Favorit

Alvilda

På forlaget Alvilda finder du et stort udvalg af forskellige bøger til børn. Derudover kan du også finde undervisningsmaterialer til udvalgte bøger.

Favorit

Skolemælk

'Skolemælk' tilbyder også undervisningsaktiviteter. Hent materialer til 'Madpakkedysten', 'Lær om dyr', 'Rekord i sport' og andre idéer til undervisningsaktiviter.

Favorit

Forbrugerrådet Tænk

 Klar til Indkøb med Forbrugerrådet Tænk. Her på siden finder du undervisningsmaterialer og sjove aktiviteter, der gør børn klogere på mad og indkøb i supermarkedet.

Favorit

Litteratur til danskfaget

På hjemmesiden 'Litteratur til danskfaget' kan du bl.a. læse forskellige boganmeldelser, finder undervisningsmaterialer til forskellige bøger og læse om de workshops som kvinderne bag hjemmesiden tilbyder.

Favorit

Børnetrafil

TRAFIK I BØRNEHØJDEer en socialøkonomisk virksomhed med ekspertise i at arbejde helhedsorienteret med trafikudfordringer ved skoler. Vi ved, at langt de fleste problemer ved skoler skal håndteres med en adfærdsvinkel. Derfor er første skridt altid at afprøve hvilken adfærd, der kan løse en skoles trafikudfordringer. Med dette udgangspunkt kan vi udvælge hvilke fysiske anlæg, der kan understøtte den ønskede adfærd – og omvendt.
Formålet med vores projekter er at løse trafikudfordringer med en adfærdsvinkel. Midlet er grundig inddragelse af dem det hele handler om – eleverne.

Favorit

ABC - Alle børn cykler

ALLE BØRN CYKLER kører igen den 5.-18. september 2022. Skal du og din klasse være med, når vi næste gang kører Cyklistforbundets store og festlige børnecyklingkampagne på skoler over hele landet? I år tilbyder vi også en helt ny, skræddersyet indsats til udskolingseleverne. Det er gratis for skolerne at deltage.

Favorit

Go Cook

Missionen for GoCook er, at vi vil skabe den første generation af børn og unge, der er bedre til at lave mad end deres forældre! GoCook er Coops madprogram for børn og unge og er en del af Coops arbejde med ansvarlighed, også kaldet CSR. GoCook består af flere aktiviteter. En stor del af aktiviteterne er målrettet især madkundskab i grundskolen, men vi er også til stede på sociale medier. Her på siden kan du læse mere om:

 • GoCook Smagekassen – aktivitet til madkundskab i grundskolen
 • GoCook-bogsystemet – grundbogssystem til madkundskab
 • GoCook-kokkeskoleappen til iPad og iPhone og Android-telefoner.
 • GoCook på de sociale medier

Favorit

Dafolo

Til dig, der arbejder med børn og unges læring og udvikling i skole og dagtilbud. Viden og metoder til din daglige praksis. Også pædagogisk ledelse. Se vores brede udvalg. Emner fra din hverdag. Formidlet i øjenhøjde.

Favorit

EXAKT - Klar Parat Læring

Et univers af materialer til din undervisning. Klar Parat Læring er et kreativt onlineunivers med undervisningsmaterialer til de fleste fag i grundskolen samt didaktiske og pædagogiske værktøjer, som skal styrke din klasseledelse og skabe ro og overskud imellem aktiviteterne i hverdagen – for både elever og lærere. Materialerne har fokus på visuel komminukation, læring i fællesskab samt leg og bevægelse.

Favorit

DR Lær

Velkommen til DR’s læringsunivers. Her finder du digitale, underholdende og engagerende undervisningsmaterialer, leg- og læringsforløb baseret på indhold fra DR.

Favorit

RedenUng

GRÅZONER er et GRATIS undervisningsmateriale, der giver dig mulighed for at støtte dine elever med at sætte grænser og tage personlig stilling ift. seksuelle gråzoner, som f.eks. sugardating, prostitution og digital sexmobning. Materialet er opdelt i temaer og under hvert tema er der forskellige aktiviteter. Du kan søge på niveau, fag og tidsforbrug, og du kan både finde korte øvelser og længere forløb. På GRÅZONER.DK kan du finde de artikler, fotoserier, events, podcasts og videoer, som unge har produceret i forbindelse med undervisningsmaterialet. Det er også her, hvor du selv lægger de produkter ind, som dine elever har lavet. Du kan også bruge siden som inspiration til din egen undervisning.

Favorit

UgeskemaRevolutionen

Få overskud med ny organisering af undervisningen. Vil du også sikre, at alle dine elever bliver selvstændige, videbegærlige og dygtige? Og vil du samtidig imødekomme alle samfundets krav til undervisningsdifferentiering og inklusion og opleve tilfredshed hele vejen rundt hos forældre, elever og hos dig selv? Så er det Ugeskemaet, du skal organisere din undervisning ud fra.

Favorit

Buster Festival

Mere end 100 børne- og ungdomsfilm fra alle verdenshjørner kan opleves på det store lærred, når BUSTER stiller skarpt på kvalitetsfilm til børn i alle aldre fra d. 27. september – 10. oktober 2021. Festivalen byder også på en lang række events med bl.a. gaming i biografen, dans og debat om behovet for mere seksualundervisning. Fiktion, dokumentar, animation, action, drama, kortfilm, serier og eventyr – der er noget for enhver smag, når Skandinaviens største børnefilmfestival slår dørene op til to ugers filmfest for børn og unge fra 3-16 år.

Favorit

Sprogeriet

Vi støtter op om børns sproglige udvikling. Her hos os finder du unikke materialer til at støtte børns sprog - hvad enten du er forælder eller praktiker, der arbejder med børn i hverdagen.

Vores materialer støtter på en motiverende måde børn og voksne i at bruge sproget sammen og hjælper med at skabe rammerne for sproglig udvikling!

Favorit

Milton

Milton er en meget nysgerrig kanin, der tager børn i alderen 5-8 år med på lærerige eventyr i hele verden. På de magiske rejser lærer vi om de 17 Verdensmål og inspireres til sammen at løse verdens udfordringer. Som ekstra er Miltons rejsehistorier også tilgængelige helt gratis! Du finder både opgaver og spændende historie, både til oplæsning og som lydbog.

Favorit

Danmarks Matematiklærerforening

Danmarks Matematiklærerforening og Forlaget Matematik udvikler og udgiver hvert år en række undervisningsmaterialer, bl.a. analoge- og digitale undervisningsmaterialer samt gratis undervisningsmaterialer. Find dem på siden under menuen 'undervisningsmaterialer'.

Favorit

Stairway Danmark

Stairway har udviklet et undervisningsmateriale specielt rettet mod grundskolens ældste klasser i Danmark, som tager afsæt i tre animationsfilm. Se filmene her og hent lærervejledning, elevopgaver og supplerende materialer til håndtering og forbyggelse af seksuelle overgreb mod børn af børn.

Favorit

Unicef

UNICEF har lavet en værktøjskasse med en masse inspiration til dig, der ønsker at inddrage børns rettigheder i undervisningen i en enkelt time, en enkelt dag eller en hel uge. Der er et væld af opgaver, undervisningsmaterialer og hjælp til at lave et klassecharter. Du kan hente gratis undervisningsmateriale her og også bruge vores læringsportal; et online og interaktivt undervisningsmateriale om børns rettigheder, i undervisningen. Besøg den her. Se også vores hjemmeside omkring Rwanda her, hvor der findes en masse spændende forløb med afsæt i FN’s Verdensmål og Børnekonventionen.

Favorit

Vikingeskibsmuseet (Roskilde)

Vi udvikler løbende materialer, som du kan lade dig inspirere af eller bruge direkte som forberedelse eller efterbearbejdning af museumsbesøget. Du kan også finde inspiration til undervisningen på skolen uden at besøge Vikingeskibsmuseet.

Favorit

Danmarks Naturfredningsforening

 Til vores to store årlige events Naturens Dag og Affaldsindsamlingen udgiver vi materialer til brug for undervisningen i skoler og institutioner. Du kan finde og downloade alle vores undervisningsmaterialer på den digitale udgivelsesplatform Issuu - se den her.

Favorit

GO forlaget

GO Forlag er et undervisningsforlag, der udgiver læremidler af høj kvalitet til grundskolen, gymnasiet og læreruddannelsen. Vores kerneområde er naturfagene og matematik.

Favorit

Khan Acedemy

Differentier din matematikundervisning og engagér dine elever med Khan Academy.

Favorit

Kitab (billedordbøger til fx. modtageklasser)

Forlagets primære fokus er udgivelsen af tosprogede billedordbøger på forskellige sprog.

Favorit

Forlaget Kluddermor

Lamineringsmaterialer og kopimapper via PDF-downloads samt fysiske bøger. Hos Forlaget Kluddermor har vi særligt fokus på barnets læseproces. Til dette formål har vi udviklet “Kluddermors 12 Læseværksteder”, der træner den lydlige og fonologiske opmærksomhed. Dermed opbygges et solidt læsefundament og et funktionelt bogstavkendskab, som skal danne grobund for hele barnets videre læseudvikling. Materialerne har en langsomt stigende progression og hjælper barnet med at gå i dybden med ét læsetrin ad gangen. Vi har ligeledes et stort udvalg af sprogstimulerende materialer til førskolebørn og elever i indskolingen og specialundervisningen. Børnene stifter her bekendtskab med en række områder indenfor den sproglige opmærksomhed, som f.eks. billedsymboler, sanserne, farvelære, sortering, omverdensbevidsthed, overbegreber, forholdsord, sætningsdannelse og konsonantklynger. Du finder Kluddermors materialer på vores egen hjemmeside og lige her på BubbleMinds. Vi har også flere gratis materialer at byde på. Det er muligt at betale med både kort og EAN.

Favorit

Madam Bachs Forlag

Læringsmaterialer, downloads og apps Hos Madam Bachs Forlag finder du entydige og visuelle materialer til indskoling og mellemtrin: Fysiske produkter som:

 • Samtalekort om følelser og behov
 • Piktogrammer med hverdagsrutiner
 • Tjansekort med dukseopgaver i klassen
 • Læsehusker med vejledning til læseøvelse derhjemme
 • Bogmærker med råd om, hvordan man hjælper sit barn i læsestarten
 • Kattehuskespil til læsestart med øvelse af den fonologiske syntese
 • Smart Books fra Søren Jønsson med tilhørende gratis apps
Over 100 pdf-downloads med spil, opgavehæfter og plakater til:
 • Dansk/læsning
 • Matematik
 • Engelsk
 • Adfærd og særlige behov
Apps til:
 • Læse- og skrivestart samt læseforståelse
 • Visualisering og forståelse af titalssystemet
 • Oprettelse af struktur i hverdagen
Læring skal være spændende og tilgængeligt for alle børn - og også gerne sjovt og med bevægelse – derfor er de fleste materialer udformet som f.eks. læsespil, vendespil, pusleøvelser, fiskespil, stjerneløb, mimeleg. Der er samtidig lagt vægt på overskuelighed og visuel enkelhed. Alle materialer kan tilpasses de enkelte børnegrupper i den inkluderende undervisning. Du kan downloade gratis titler i shoppen. Betaling kan være med kort, MobilePay eller EAN.

 

Favorit

Naturfagskonsulenten

Naturfaglig hjemmeside, hvor du kan finde forskellige naturfaglige opgaver, forsøgsvejledninger mm. til gratis download samt booke et besøg med naturfagskonsulenten, Ulla Hjøllund Linderoth.

Favorit

Arla Fonden

Arla Fonden vil inspirere børn og unge til gode, sunde og bæredygtige madvaner. Det gøres gennem involverende læringsaktiviteter, hvor børne og unge kan fordybe sig i mad, råvarer, måltider og bæredygtighed. En stor del af læringsaktiviteterne er udviklet til  skolernes 6. – 8. klassetrin. Dette gælder eksempelvis MADlejr, hvor klasserne tilbydes at komme på madlejrskolerne på øen Helnæs på Sydfyn og i Højer i Sønderjylland, og MADværkstederne, hvor MADguiderne gennemfører tematiserede workshops ude på skolerne. Arla Fonden har også læringsforløb, der kan foregå i fritiden. Madspildsskolen, en pop-up aktivitet for familierne, afvikles i et partnerskab med Too Good To Go og Arla og er et eksempel på denne type aktivitet i fritiden.

Favorit

Ordblindeundervsing.nu

Velkommen til Ordblindeundervisning. Én til én gør en forskel, når bogstaverne “slår knuder”. Jeg tilbyder særlige indsatser til børn og unge i læsevanskeligheder, børn der er testet “gule” i den nationale ordblindetest, og ordblinde der har brug for hjælp til læsning, stavning og de elektroniske hjælpemidler som AppWriter og CD-ord.

Favorit

Bookbites

BookBites er rammen om alle børns læsning - både til digitale og fysiske bøger. Saml klassens læsning ét sted for elever og lærere.

Favorit

ABC - Alle børn cykler

ALLE BØRN CYKLER kører igen den 5.-18. september 2022 Skal du og din klasse være med, når vi næste gang kører Cyklistforbundets store og festlige børnecyklingkampagne på skoler over hele landet? I år tilbyder vi også en helt ny, skræddersyet indsats til udskolingseleverne. Tilmeld dig nyhedsbrevet på hjemmesiden - så får du besked, når tilmeldingen åbner til foråret. Det er gratis for skolerne at deltage.  

Favorit

Fiskeri- og Søfartsmuseet

Kom med under havoverfladen! Vi giver dig et hav af fortællinger fra vandene og kysterne omkring os - fra det fascinerende økosystem og den vilde naturrigdom i UNESCO Verdensarven til livet under havoverfladen.

Favorit

Teacherspaysteachers

'Skolmagi.nu' er amerikanernes svar på BubbleMinds.

Favorit

Skolmagi

'Skolmagi.nu' er nordmændenes svar på BubbleMinds.

Favorit

Maneo

I Maneno har vi samlet de bedste bøger til børn. Måske er du på udkig efter lydrette bøger eller bøger, som er lette at læse eller blot vil have nem adgang til gode børnebøger? Måske er du på udkig efter lydbøger til børn? Uanset om du lytter eller læser, så finder du det bedste udbud af bøger til børn op til 12 år her. Vi har samlet det bedste udvalg af børnebøger et sted og der er over 9000 bøger at vælge imellem.

Favorit

Affald

På 'Affald.dk' kan du lære om affald, genbrug og miljø. Hjemmesidens formål er at give let adgang til aktuelle og fagligt velfunderede oplysninger om affald, affaldsbehandling og miljø og inspirere lærere, pædagoger og elever til at arbejde med emnerne i undervisningen.

Favorit

Hele verden i skole (Læseraketten)

Hele Verden i Skole er en kampagne, der sætter børns ret til uddannelse på skoleskemaet i Danmark. Kampagnen består af bogen LæseRaketten med et online elev- og lærermateriale, hvor eleverne kan gå på opdagelse i blandt andet film, billeder, musik, og hvor læreren kan finde en række konkrete opgaveforslag, undervisningsmateriale til emneuger og meget andet. Derudover kan man vælge at deltage i 'Den Globale Aktionsuge' samt en indsamling, hvor elever fra Danmark, Sydslesvig og Grønland har mulighed for at samle ind og støtte børns skolegang i fattige lande.

Favorit

Bibelselskabet

På Bibelselskabets hjemmeside kan du finde sjove aktiviteter til årets mange store og små højtider. Eller find en ny vinkel til undervisning i kristendomskundskab.

Favorit

Din Tro-Min Tro

Tilbud til skoler og lærere i Frederiksberg, København, Roskilde, Køge og Tårnby. Respekt og gensidig forståelse er baseret på viden om hin­anden. DinTro - MinTro har i folke- og privatskoler til formål at skabe dialog og viden omkring de 3 monoteistiske religioners baggrund og traditioner med vægt på forståelse og re­spekt for den enkeltes eget valg. I gennemgangen af de 3 religioner vil eleverne høre, at der er umådelig meget, der er fælles, men også noget der skiller. Forskellene til trods vil eleverne erfare, at vi kan leve sammen i gensidig respekt, tillid og godt naboskab.

Favorit

Danske-dyr.dk

Med danske-dyr.dk kommer den spændende danske natur helt ind i klasselokalet. Her kan eleverne læse om de dyr, de allerede kender og få øjnene op for alle de andre spændende dyr, der findes i Danmark. Eleverne vælger selv det læseniveau, der passer til dem - der er tekster til både svage og stærke læsere. De kan læse spændende temaartikler og deltage i de årlige, landsdækkende naturjagter efter edderkopper, mariehøns eller snegle. Derudover kan du også finde forskellige forløb og aktiviteter. Der findes også en JuniorPortal på siden. Siden kræver abonnement.

Favorit

Undervis

På 'Undervis.dk' kan du læse om faglig læsning og læsning i de forskellige fag, læsepolitikker, teksttyper og notatteknikker. 

Favorit

Etlivsomordblind.dk

Ved du hvad dit ordblinde barn allerhelt vil? På hjemmesiden 'Et liv som ordblind', finder du den hjælp og støtte, som du med et ordblindt barn har brug for. Jesper giver dig forståelse, viden og indblik i dit barns liv som ordblind, så du kan støtte dit barn på rejsen mod at overkomme bogstaverne. Lad mig starte med at slå fast at dit barn er hverken dum, doven eller uden  fremtidsmuligheder. Når du har besøgt Jesper her på siden, ved du hvad dit barn allerhelst vil, når det gælder ordblindheden. Jesper gør dig bl.a. blevet klogere på, hvordan du hjælper dit barn med, at få brugt hjælpemidlerne. Og hvordan I taler om de følelser, dit barn går og tumler med.

Favorit

Se lyden

Lær alle alfabetes lyde.  'Se Lyden' er et unikt undervisningsmateriale, der introducerer elever og lærere for et komplet system over de danske bogstavers mulige lyde.

'Se Lyden' synliggør systematisk og overskueligt alle bogstavers mulige lyde ved hjælp af bogstavkort og plancher med illustrationer

Favorit

Unge for menneskerettigheder

Gratis undervisningsmatarialer om menneskerettigheder.

Favorit

Gratisbørnebøger.dk

På hjemmesiden 'Gratisborneboger.dk' stiller syv af landets sejeste børnebogsforfattere deres bøger til rådighed i skolernes ferier. Følg med på siden, og bliv informeret via deres nyhedsbrev.

Favorit

Bibib.dk

Bibib.dk er en online-platform til udlån af bøger i et skolebibliotek. Mange skoler har deres bøger stående i et bogdepot, uden at skolen har en egentlig bibliotekar. Lærerne henter derfor selv deres materialer og deler ud i klasserne. Når bøgerne skal lånes ud, er det svært at holde et godt overblik over, hvilke elever der har dem. Det kan også være svært at sikre sig, at eleverne passer godt på deres materialer. Bøgerne slides hurtigt. Det viser sig, at eleverne passer bedre på deres materiale, når de holdes ansvarlig for dets stand. Det sparer mange penge i det lange løb.

Favorit

Rytmikbandit

Rytmikbanditternes mission er at stjæle lege tilbage til børnene. Rytmikbanditterne laver rytmik – der bygger på Gøsselmetodens helhedssyn på børns -sprog, følelser, samarbejde, rytme og motorik er blot nogle af de kompetencer, børnene udvikler. Undervisningen hos rytmikbanditterne indebærer altid masser af konkrete lege og muligheder for inspiration til rytmik og leg i hverdagen. Derudover pudser vi rytmikbrillerne, og fokuserer på hvordan vi kan se kvalitet og læring i legen og hvordan vi med enkelte metoder kan guide og hjælpe børnene og skabe et godt legemiljø.

Favorit

Klima Zirkus

KlimaZirkus skaber undervisning, der sætter sig i kroppe. KlimaZirkus er den praksisnære aktør, som tilbyder kompetenceudvikling, design af lokaler, rådgivning og forløb til problembaseret undervisning i praksis.

Favorit

MB-DANSK

Velkommen til MB-DANSK. På MB-DANSK deler vi forløb og ideer, vi har brugt/bruger i undervisningen og på kurser. De er rettet mod et eller flere klassetrin fra 7.-10. klasse, og de er lige til at anvende sammen med dine elever - Værsgo!

Favorit

Historiefidusen

På hjemmesiden historiefidusen.dk finder du opgaver og forløb til din historieundervisning.

Favorit

Bingomaten

Her kan du downloade og printe bankoplader kvit og frit!

Favorit

Ind i dansk

På hjemmesiden 'Ind i dansk' finder du både 'Analysehjulet', 'Skrivehjulet', en opslagsbog samt en oversigt de forskellige genre. Analysehjulet er en hjælp til at analysere tekster m.m. i dansk i udskolingen. Analysemodeller er ofte meget forskellige og svære at finde rundt i. Analysehjulet var derfor en ide til et system, hvor arbejdet med forskellige genrer kunne følge de samme overskrifter. Dette skulle gerne skabe overskuelighed og mere tryghed i arbejdet med de mange genrer. Skrivehjulet er en hjælp til at skrive i de forskellige genrer. Skrivehjulet er ikke en fremgangsmåde eller en metode. Det er nærmere en slags huskeseddel, hvor eleverne kan finde viden og hjælp til det skriftlige arbejde. Under overskriften "Hvordan skriver jeg?" er det derfor vigtigt at forholde sig til egne ideer til opbygning og indhold.

Favorit

Anette K Matematik

På hjemmesiden Anette K Matematik finder du en masse materialer til din matematikundervisning. Til rigtig mange af værkstederne findes der instruktionsvideoer, hvor Anette forklarer hvad værkstedet går ud på. 6. kl

Favorit

Musik og Rytmik

Hjemmesiden 'Musik og Rytmik' tilbyder undervisningsmaterialer til musikundervisning, men tilbyder også kurser og efteruddannelse til lærere, pædagoger, musikskolelærere og andre, der er interesserede i at arbejde med musik for børn og unge. På hjemmesiden findes forskellige materialer og spil til bl.a. emner som nodelæsning, klaverets toner, rytmelæsning, solmisation (solfa) mm.

Musik og Rytmik  arbejder med musikteori fra begynderniveau til øvet niveau. Musik og Rytmik er tiltænkt brug i grundskolen, men kan også bruges i musikskoler og af private.

Favorit

Nodeboxen (Facebookside)

Nodenboxen udvikler dansk teorimateriale og ideer til solo- og holdundervisning, til brug i musikundervisningen af børn og unge. Mange af Nodeboxen's materialer sælges via BubbleMinds.

Favorit

PlusLæring (+Læring)

Alle børn fortjener at elske at lære og gå i skole… så lad os sørge for at alle børn lærer og udvikler sig gennem at tilbyde alsidige og forskelligartede læringsaktiviteter. Nogle børn elsker at nørde med opgaver på papir, andre elsker bevægelsesaktiviteter og andre igen elsker de kreative sysler. Børn er forskellige og det skal indholdet på skoledagen også være… Gå på opdagelse på PlusLæring (+Læring), hvor du både finde betalingsmateiale og gratis materialer. Materialerne er både lærerige opgaver og legende læringsaktiviteter – god fornøjelse.

Favorit

Uffe Usmart

Uffe Usmart tilbyder materiale til AKT-undervisning. Undervisningsmaterialet til sjov læring om social adfærd - samtalen starter lige her!

Favorit

Lytteskrivning

​Lytteskrivning er skrivning med lydstøtte til børn, unge og voksne. På 'Lytteskrivning.dk' fåes både Panda Lytteskrigning og Dansk Lytteskrivning. Panda Lytteskriver er et digitalt læremiddel til indskolingen. Dansk Lytteskrivning er et digitalt læremiddel til ordblinde og andre usikre skrivere på grundskolens mellemtrin og i udskolingen. ​Dansk Lytteskrivning er også egnet til unge i 10. klassecentre, på ordblindeefterskoler og til voksne, som fx deltager i ordblindeundervisning og FVU.  

Favorit

A-sport

A-Sport's produktsortiment indeholder alt når det gælder træning, motion, aktiv læring samt udstyr til idrætshallen, gymnastiksalen og stadion. Du finder også en stor idébank med masser gratis bevægelsesaktiviteter og lege til download.

Favorit

Vejen til viden

Hej og velkommen til Veje til viden. At elever lærer på forskellige måder, er ikke et nyt og overraskende element i skolen, men hvordan kan vi tilgodese 25 elevers forskellige behov, for at sikre den bedste forudsætning for læring hos den enkelte? Nogle elever lærer bedst ved leg, andre ved kreativitet, IT eller bevægelse. Med forskellige øvelser og måder at arbejde på i undervisningen, kan vi skabe variation og derved favne og arbejde med forskellige læringsstile. Hos Veje til viden, har vi 250+ forskellige måder at variere undervisningen på. Læs introduktionen, print materialerne og så er du i gang. Rigtig god fornøjelse!

Favorit

Meloni

Forlaget Meloni laver solide lærebøger til den rigtige pris. Forlaget har fokus på historie og natur/teknik, men laver også bøger til andre fag.

Favorit

Legehjul.dk

Børn der leger, er børn der lærer. Derfor er det vores mission at få leg og aktiv læring ind i hverdagen på de dansker skoler og institutioner. Leg er nemlig fundamentet for børns trivsel og udvikling, og legen er med til at klæde børn på til at lære nyt uden at sidde koncentreret på en stol. Derfor har vi udviklet Legehjul, så det både kan bruges på telefon, tablet, computer – og smartboard!Legehjul.dk er verdens bedste, simple og intuitive redskab til aktiv undervisning, læring, leg og bevægelse. Du logger på med dit UNI-Login, via app, web eller tablet. Legehjul lægger stor vægt på at bruge det digitale som springbræt til den aktive og sociale leg.  Få integreret aktivitet, bevægelse og leg i både undervisningen og i frikvarteret. I kategorien aktiv undervisning kan I få inspiration til at arbejde med ordklasser, faglige mål, tabeltræning, kroppen, fysik/kemi, stavelser, 10’er tal og meget mere.

Favorit

Genklange

GENKLANGE tilbyder klassiske koncerter for børn (3 - 8 år) med et repertoire, der er tilpasset børnene og hvor der er plads til madpakker, dansende fødder og pludselige toiletbesøg. Undervejs gør musikerne koncerten vedrørende og derefter er alle velkomne til at komme op og se nærmere på instrumenter. På hjemmesiden finder du også materialer til download.

Favorit

Idékassen

Undervisningsmaterialer, ideer og inspiration til aktiv undervisning. Sæt fokus på trivslen. Find materialer til at arbejde med kropssprog, selvkontrol, samarbejde, medbestemmelse, filosofi, bevægelse, yoga og mindfulness.

Favorit

Santini Teaching

Velkommen til Santini Teaching. Her hos os finder du sjove og spændende materialer til din undervisning. 

Engelsk i indskolingen? Santini Teaching har lige det materiale, du skal bruge. Det hedder Ready Eddy og er et komplet materiale til dig, der underviser i indskolingen. Materialet er let at arbejde med, uanset om du er erfaren underviser eller ny. Materialet guider lærer og elever igennem året med sjove aktiviteter og missioner.

Sammenbunden håndskrift - let at lære med materialet Ninja i Sløjfeskrift. Materialet består af 3 engangshæfter, hvor eleverne skal opnå farvede bælter på deres vej mod det sorte bælte i Sløjfeskrift. Eleverne glemmer helt, at det kan være svært at lære sammenbunden skrift og motiveres af læreren som "NINJA MASTER" ved bælteindsamlingen igennem materialet.

Vi har også en menu her på siden, hvor vi præsenterer materialer til download. Materialerne er primært til dansk, men du kan også finde lidt engelsk og tysk.

Favorit

Margit Gade

Her finder du et hav af skriveskabeloner som kan støtte eleverne i deres skriftelige fremstillinger.

Favorit

Jens Molzen

På hjemmesiden 'Jens Moltzen' finder du alle mulige materialer til at få knækket læsekoden. Du finder både opgaver, spil og aktiviteter samt en lille smule til matematik.

Favorit

Naturportalen

Naturporten er din gratis indgang til spændende viden om Danmarks og Grønlands natur. På hjemmesiden finder du både et dyreleksikon, aktivitetsark, quizzer og idéer til at undersge naturen, dyr og planter.

Favorit

Forlaget Pamfilius

På Forlaget Pamfilius hjemmeside finder du bøger til læsetræning. Udover læsebøger finde du også Forlaget Pamfilius Læs 10, 20, 30...100, 200, 300-materialer, læse- og malebøger samt forskellige læseundervisningsmaterialer.

Favorit

Matematik i Vanskeligheder

Velkommen til Matematik i vanskeligheder. Matematik i vanskeligheder laver produkter samt undervisningsmaterialer til elever, som oplever at matematikken er i vanskeligheder. Jeg arbejder ud fra en positiv filosofi om, at det er matematikken som er i vanskeligheder og ikke den enkelte elev.

Favorit

Skolefiduser

Velkommen til Skolefiduser.dk. Her kan du finde inspiration og gratis opgaver til undervisning i fagene dansk, matematik og natur/teknologi. Materialerne henvender sig til indskolingens klassetrin.

Favorit

Go Kids

GoKids har masser af spændende og underholdende aktiviteter, Brain Breaks og værktøjer der kobler læring og bevægelse sammen.

Favorit

Forsøgsportalen (blog)

På Forsøgsportalen finder du over 1100 gratis forsøg og konkrete aktiviteter til matematik og naturfagene i folkeskolen.

Favorit

Ordheltene

Ordheltene er et digitalt læremiddel til svagtlæsende og ordblinde børn i alderen 7 – 12 år, der gør de udfordrende læseøvelser til en leg.

Favorit

Clio

Lærerens digitale undervisningsunivers. Inspirerer til blended learning og understøtter differentiering i klassen.

Favorit

EMU

EMU er Børne- og Undervisningsministeriets faglige platform til spørgsmål/svar til Grundskolen, Forberedende grunduddannelser (FGU) og  Erhversuddannelserne (EUG).

Favorit

Dansk Skoleskak

Dansk Skoleskak er en non-profit organisation, som arbejder med at få flere børn og unge til at lykkes fagligt, socialt og mentalt, så flere får et liv med læring og uddannelse. Vi har den nationale kompetence inden for skoleskak og rådgiver skoler og kommuner i at bruge skoleskak systematisk som redskab til at bygge bro på tværs af køn, kultur og klassetrin.

Favorit

Danmarks Kirkelige Mediecenter

Børn stiller de store, de overraskende og de overrumplende spørgsmål. Til hverdagen, til livet og til meningen med det. Derfor udgiver vi også bøger og laver film og hjemmesider om livets store spørgsmål, med børn og familier som omdrejningspunkt. I vores materialeoversigt finder du en oversigt over aktuelle materialer, som kan downloades og deles med andre interesserede.

Favorit

Experimentarium

Her finder du Experimentariums undervisningsforløb til indskoling, mellemtrin og udskoling. Alle vores materialer er gratis - nogle forløb er skræddersyet til vores udstillinger og andre er lige til at gå i gang med hjemme på skolen.

Favorit

SMK

Undervisningsforløb og idékataloger med lærerige aktiviteter for store og små. På SMK ønsker vi at inspirere til kreativitet og refleksion, og skabe forbindelser mellem kunsten, historien og elevernes nutid. Vi har udviklet idékataloger med undervisningsaktiviteter, som kan bruges i fjernundervisning eller inspirere til aktiviteter på skolen og brug af SMK’s online billedbank: SMK Open. Vi har derudover også udviklet en række lærerige undervisningsforløb i samarbejde med Skoletube og det familievenlige spil MatchSMK i samarbejde med Tankespil.

Favorit

Victoria og verdensmålene

Lær om verden med Victoria. Tag med den 12-årige pige Victoria på opdagelse i vores fantastiske verden. Lær om FN’s 17 Verdensmål, og om hvordan vi alle, store som små kan gøre en forskel, når målene skal nås. Victoria & Verdensmålene er en serie på 17 bøger - en bog om hvert Verdensmål. Flere af bøgerne er allerede sendt ud til alle landets skoler, og findes ligeledes på en række biblioteker. Til hver bog er der lavet en række kreative undervisningsmaterialer henvendt til mellemtrinnet. Der er mange flere på vej. Alle materialer kan frit anvendes i undervisningen.

Favorit

Skolehistorie

Velkommen til Skolehistories undervisningsmaterialer til grundskolebrug. Her finder du en række forløb til alle klassetrin med links og baggrundsartikler om de enkelte perioder og temaer. Materialerne er fleksible og kan tilpasses enkelttimer eller længere forløb. Materialet er differentieret på klassetrinnene 0. klasse, 1.-3. klasse, 4.-7. klasse og 8.-10. klasse, og indeholder historiske introduktioner, forslag til læringsmål og idéer til lektionernes forløb og materialer. Materialerne er desuden opdelt efter historisk tidsperiode, fag og temaer. Det primære mål med dette materiale er at sætte fokus på, at alle børn og unge i Danmark har ret og pligt til undervisning og skolegang. Med afsæt i skolens historiske udvikling kan materialet igangsætte dialog, refleksion og indsigt i den skole og det skoleliv vi sammen fremadrettet har mulighed for at skabe.

Favorit

Samtalegrammatik

På denne side finder du undervisningsmaterialer til brug i undervisning i dansk som andetsprog. Filosofien bag materialet er at kursisten/eleven skal øve sig i hverdagssamtaler ved at arbejde med dialoger baseret på autentiske samtaler.

Favorit

Københavns ZOO

Københavns ZOO's hjemmeside er desværre under ombygning og derfor kan man ikke tilgå skoletjenestens sider pt. Send i stedet en mail til undervisning@zoo.dk, med din forespørgsel og vi vil svarer hurtigst muligt. Skoletjenesten ZOO tilbyder gratis undervisning til elever i grundskolen i fagene: natur/teknologi, matematik og biologi. Fælles for alle oplæg er, at levende dyr og effekter er omdrejningspunktet og målet er at omsætte teori til praksis. For indskolings-og mellemtrinsklasser varer undervisningen som udgangspunkt 45 minutter og for udskolingsklasser varer de 90 minutter. Forløbene understøtter Fælles Mål og de fleste forløb åbner for et tværfagligt sigte. For udskolingen har vi desuden undervisningsforløb rettet mod uddannelse og job og seksualundervisning.

Favorit

Filmcentralen

Filmcentralen er Det Danske Filminstituts streamingtjeneste. Her kan du gå på opdagelse i mere end 3000 kortfilm og dokumentarfilm - både nye og ældre.

Favorit

Natmus

På hjemmesiden finder du Nationalmuseets gratis undervisningsmaterialer til grundskoler og ungdomsuddannelserne. Nationalmuseet har mange forskellige undervisningsmaterialer målrettet børnehaver, 0. - 10. klasse samt de gymnasiale uddannelser. De fleste er gratis og kan downloades til brug i undervisning i klasselokalet eller i forbindelse med besøg på Nationalmuseet.

Favorit

Caleidos Netforlag

Caleidos Netforlag tilbyde dansk- og matematikmaterialer i kursusform. Et grundigt, varieret og indbydende supplement til din undervisning - og oplagt til undervisningsdifferentiering. Fokus på, at alle elever er med og udfordres, uden at læreren skal på overarbejde. Du finder også et hæfte med inspiration til bevægelse og lidt hjernegymnastik på siden. Hjemmesiden kræver abonnement.

Favorit

Mayeriet

Velkommen i Mayeriet. Her finder du forløb og aktiviteter til danskfaget i 0.-10. klasse. I VÆRKstedet finder du helstøbte forløb til de bedste værker i tidens børne- og ungdomslitteratur. I IDÉbanken finder du masser af enkeltideer og aktiviteter til din undervisning. Hjemmesiden kræver abonnement.

Favorit

Lærerliv

Hvad skal jeg huske første skoledag? Hvordan hjælper jeg Sebastian og Victor ud af en konflikt? Hvor tit skal jeg kontakte mine elevers forældre? Håndbogen/hjemmesiden 'Lærerliv' tager dig med helt ind i maskinrummet af den danske folkeskole og giver dig et overblik over alle de ting, du skal ordne, huske og holde styr på som nyuddannet lærer. 'Lærerliv' er er en praksisguide for nyuddannede lærere, lærerstuderende og andre, der søger inspiration til lærerlivet.

Favorit

Charlottes Teachersweb

Velkommen til Charlotte's Teacher Web. Her på mit web spinder jeg idéer til naturvidenskabenlige aktiviteter til alle aldre... Går på opdagelse her på webbet og find aktiviteter om 'Science friday', 'Læring om natur i naturen', 'Engineering', 'Teknologi og ressourcer', 'Vand, luft og vejret', 'Jorden og solsystemet' 'Mennesket' og meget andet.

Favorit

Bedst-Sammen

Bedst-Sammen om legende læring. Spil, leg og lær med læringsspil fra Bedst-Sammen. Alle vore spil og aktiviteter er udviklet af lærere og pædagoger, der til dagligt bruger spil og aktiviteter i deres egen undervisning. Fælles for alle vore produkter er at de:

 • Tager afsæt i Fælles Mål for 0. og 1. klasse.
 • Er lette at gå til.
 • Supplerer fagene dansk, matematik, engelsk og natur og teknologi.
 • Er helt perfekte til værksteder/stationer eller egen tid.
 • Indeholder 6 differentierede muligheder i hvert spil som er beskrevet i en flot vejledning.
 • Sælges både som konkrete færdigproducerede spil og mulighed for downloads.
 • Kan bruges både i skole/SFO.
 • Kan bruges af forældre der gerne vil støtte deres børns læringsvej på en sjov og legende måde.

Favorit

Maiken Raagaard

Velkommen til Maiken Raagaard. Her finder du materiale til leg og læring hvor kreativitet og bevægelse er i centrum. Mine materialer udspringer, fra den undervisning jeg selv bruger i min hverdag. Jeg syntes ofte, at jeg mangler supplerende materialer, som ikke bare er endnu en kopiside. Derfor laver jeg materialer, der kan bruges flere gange, og til flere forskellige aktiviteter. Disse aktiviteter er beskrevet i materialet. Jeg syntes, det er vigtigt, at vise eleverne at flere fag kan arbejde sammen med udgangspunkt i det samme emne. Det kan fx være i mit materiale ”Bamseemne” hvor dansk, billedkunst, matematik, natur/teknik, engelsk og musik arbejder sammen.

Favorit

Astra

Her finder du alt inden for naturfag til grundskolen og gymnasiet. Du finder både baggrundsviden, undervisningsmaterialer, forsøg og eksperimenter, grubletegninger, aktiviteter med bevægelse og en ressourcesamling. Materialerne har fokus på bæredygtig udvikling, engineering, H.C. Ørsted, skole-virksomhed og fælles prøve.

Favorit

Naturvidenskab for alle (Fysiskforlaget)

På hjemmesiden 'Naturvidenskab for alle' finder du 8 forskellige emnehæfter. Udover hæfterne består emnerne også af opgaver til print, forsøg og eksperimenter.

Favorit

Regn med penge

Formålet med Regn med penge er at styrke forståelsen af 10'ernes betydning, sammenhængen mellem tallene og penge. Regn med penge gør det let at arbejde fokuseret med læringen af 10-talssystemet. Det er et regneredskab fra én matematiklærer (og to udviklere) til både andre undervisere og forældre.

Favorit

Videnskanylen (hjemmeside)

På hjemmesiden 'Videnskanylen.dk' kan du og dine elever blive klog på atomet. Her kan I se 9 videoer, som fortæller om alt om atomet - lige fra atomets opbygning til atombomben. Derudover kan I også finde opgaver til download, der passer til de 9 videoer.

Favorit

Videnskanylen (Youtube-kanal)

På Youtube-kanalen 'Videnskanylen' bliver dine elever ført igennem læren om atomet. Der ligger 9 forskellige videoer som forklare om alt lige fra atomets opbygning til atombomben.

Favorit

Galapagos

På 'Galapagos.dk' finder du materialer til download, online spil og online opgaver til fagene matematik, biologi, fysik/kemi og geografi. Materialerne henvender sig til eleverne i udskolingen. Siden kræver at du oprettes med login.

Favorit

Sprogleg

På hjemmesiden 'Sprogleg.dk' kan dine elever træne engelsk, tysk og fransk.

Favorit

Alkalær

Se vores store udvalg i læse-selv-bøger, undervisningsmaterialer, klassesæt, brætspil og håndbøger til undervisere, børn og forældre. I vores shop kan man finde alle vores produkter. Der er bl.a. bestselleren ”BO SÅ EN KO” – Danmarks letteste læsebog, den anmelderroste håndbog ”Læsetrappen” samt adskillige undervisningsmaterialer, lydrette bøger, tablet-apps og brætspil. Alt sammen udviklet til at lære ALLE elever at læse.

Favorit

Forlaget Jela

Når alle skal lære at læse. Det lille forlag - den store forskel. Specialforlaget Jela tilbyder gennemarbejdede materialer, der gør det både sjovere og nemmere at lære at læse og stave. Specialforlaget Jela har med sine gennemarbejdede materialer, gjort det både sjovere og nemmere at lære at læse og stave. Materialerne er systematisk og målrettet opbygget. De tilbyder en grundig og trinvis undervisning, som har vist sig effektiv – også for de elever, for hvem læselæringen ikke lykkedes i første forsøg. Med forlagets materialer kan læreren “tage eleven i hånden” og vise ham en farbar vej frem mod at lære at læse og stave, så også han kommer til at opleve læseglæde og skrivelyst.

Favorit

Krabat

KRABAT udgiver bøger til børn og unge fra 8 år. Alle vores bøger kan købes online i enten vores egen webshop eller andre webshops, de kan bestilles hos din lokale boghandler eller lånes på biblioteket. Vores bøger udkommer også alle sammen som e-bøger og nogle som lydbøger. De kan lånes hos eReolen og eReolenGO eller streames hos Bookbites, Maneno, Mofibo, Saxo Premium, Chapter, Nextory eller Bookmate. Mange at vores titler findes også på NOTA. Der findes undervisningsmaterialer til nogle af bøgerne. Disse kan downloades gratis på vores hjemmeside, og nogle af dem ligger også inde i BubbleMinds' materialesamling.

Favorit

Delta Forlag

Hos Forlaget Delta får du materialer til fagene dansk, engelsk, tysk og matematik til alle klassetrin i grundskolen. Du kan også downloade supplerende materialer til vore hæfter, bl.a. pdf-filer med links til QR-koder i hæfterne. Her er også filer til download, som kan anvendes uafhængigt af vore øvrige produkter heriblandt Alfabetsangen 29 store og små. Materialerne er til fri afbenyttelse.

Favorit

Alinea

På Alinea kan du købe læremidler, få tips og inspiration til din undervisning og læse spændende artikler indenfor ordblindhed, undersøgende matematik, trivsel, læseglæde og træning.

Favorit

Gyldendals Uddannelse

På 'Gyldendal Uddanelse, Grundskolen' får du et overblik over det store udvalg af bøger som er udgivet af Gyldendal til grundskolen.

Favorit

Gyldendals digitale læremidler

På denne side giver vi dig overblik over vores digitale læremidler (fagportaler, websites, webprøver).

Favorit

Forlaget Vektor

Forlaget Vektor er skabt ud fra idéen om at skabe et forlag, der i tæt samarbejde med aktive lærere, skaber godt tidssvarende undervisningsmateriale. Her finder du spil, hæfter og plakater.

Favorit

Elysion

Forlaget Elysion har de sidste 30 år udgivet undervisningsmaterialer til brug - primært - i 1. til 6. klasse i Folkeskolen. Materialerne består af letlæsning, frilæsningsbøger, opgaver til download, opgavehæfter, engangsmaterialer, danskmaterialer, matematikmaterialer, tyskmaterialer, bøger til undervisning af to-sprogede elever  og bøger til indskolingen.

Vi sætter en ære i at lave bøgerne og materialerne i den højeste kvalitet til den bedste pris. Derfor er hovedparten af vores letlæsnings- og frilæsningsbøger indbundet for æstetikkens, kvalitetens og holdbarhedens skyld. Vores opgavebøger til gengæld er klammehæftede for at kunne holde dem på en fornuftigt leje prismæssigt. Vi udgiver gerne mange typer materialer, men aktuelt er det dog, som ved forlagets start, letlæsnings- og frilæsningsbøgerne og materialerne til indskolingen - op til 6. klasse, der udgør grundstammen i forlagets udgivelser. Dog er materialerne til  undervisning af to-sprogede elever et område i stor vækst. Vi forventer stor vækst på disse områder de kommende år.

Favorit

Tyskprøver fra Göthe Institut

Goethe-Instituttet er Forbundsrepublikken Tysklands kulturinstitut i udlandet. Vi fremmer kendskabet til det tyske sprog og plejer det internationale kulturelle samarbejde.

Favorit

Rewordify.com

Rewordify.com is powerful, free, online software that improves reading, learning, and teaching. This site can:

 • Intelligently simplify difficult English, for faster comprehension
 • Effectively teach words, for building a better vocabulary
 • Help teachers save time and produce engaging lessons
 • Help improve learning outcomes

Favorit

Skesl

Improve your English with the SKESL System! To become a fluent English speaker, you must study and master reading, listening, and speaking. The SKESL System structured the lessons to give you practice in all three areas at the same time.

Favorit

Lyrics Training

Lyrics Training er en sjov og anderledes måde at tilegne sig det engelske sprog og mange andre sprog via musikken og dens lyrik. Hjemmesiden kræver dog at man opretter sig.

Favorit

The worlds of David Walliams

Her finder du dykke ind i David Walliams univers og bl.a. se alle hans bøger. På hjemmesiden kan du bl.a. læse om David Walliams, finde forskellige materialer til download som passer til bøgerne - alt sammen på engelsk.

Favorit

Mit CFU

Læremiddelportalen mitCFU er undervisernes online indgang til samtlige læremidler på CFU. De har adgang via Unilogin og kan søge og bestille alle CFU’s materialer gennem portalen. Også streaming af film og tv foregår via mitCFU. CFU leverer og afhenter materialerne direkte på skolerne.

Favorit

CFU

CFU - et levende ressource- og udviklingscenter for skoler og ungdomsuddannelser. Center for Undervisningsmidler - eller i daglig tale CFU - er sat i verden for at støtte, supplere og udvikle god undervisning i grundskoler og på ungdomsuddannelser. CFU tilbyder en række pædagogiske og faglige ressourcer til lærere og andre fagfolk i skolen. Herudover udbyder og deltager CFU i større events og udviklingsprojekter på tværs af landet sammen med en række interessenter inden for undervisningssektoren. CFU er forankret i landets seks professionshøjskoler og har således afdelinger i hele landet. Brugerne kan benytte det lokale CFU's mange tilbud og berige og udvikle den daglige praksis ved at låne læremidler, få pædagogisk vejledning og deltage i projekter, kurser og konferencer.

Favorit

Stærke fællesskaber.dk

StærkeFællesskaber.dk er en vidensportal med information om og inspiration til forebyggelse af radikalisering og voldelig ekstremisme i Danmark.

Favorit

Lær at sætte komma

Med dette gratis kommakursus lærer du at sætte de rigtige kommaer. Du vælger selv om du vil lære at sætte komma med eller uden startkomma. Og ja, denne tekst er kommateret korrekt. Vi har sat komma i overensstemmelse med de anbefalede kommaregler.

Favorit

Vores fællessprog

Hjemmesiden 'Vores fællessprog' forklarer dansk grammatik på en masse andre sprog: arabisk, bosnisk, serbisk, kroatisk, engelsk, fransk, persisk, somali, spansk, swahili, tyrkisk og vietnamesisk.

Favorit

Kilderne

Kom helt tæt på 800 års danmarkshistorie med Kilderne, Rigsarkivets online platform for digitale undervisningsmaterialer til grundskolen og ungdomsuddannelserne. Her er samlet en lang række gratis forløb, øvelser og værktøjer, som alle har Rigsarkivets store samling af historiske kilder som omdrejningspunkt.

Favorit

Folketinget

Til dig, der underviser i 8. eller 9. klasse, har Folketinget en bred vifte af tilbud. I kan besøge Christiansborg, deltage i projekter som Skolevalg og Ungdomsparlamentet eller gøre brug af Folketingets digitale undervisningsmaterialer, bl.a. 22 film om folkestyret.

Favorit

Printland

På hjemmesiden 'Printland.dk' finder du en masse opgaver lige til at printe. Her findes opgaver til børn fra 3 år og op til 6. klasse.

Favorit

Opgavemappen.nu

Hjemmesiden 'Opgavemappen.nu' fungerer lidt lige som en mappe. Du bladre i mapperne for finder forskellige sider og hæfter indenfor mange forskellige emner og fag. Opgavemappen.nu's opgaver henvender sig primært til mellemtrinnet og udskolingen.

Favorit

Sproget.dk

På sproget.dk får du svar på spørgsmål om grammatik, stavning, sprogpolitik m.m. Du kan teste dine sprogkundskaber, lege med sproget, dele sjove smuttere og meget mere ...

Favorit

Dansk her og nu

Undervisningssiden 'Dansk Her og Nu' kan bruges til at lytte til det danske sprog. Den har fokus på, hvodan man taler sammen i Danmark og svare på spørgsmål om dansk kultur. Hjemmesiden kan bruges i sprogtilegnelsen af det danske sprog.

Favorit

For indskolingen v/Hennrik Aasøe

Materialer til indskolingen. Direkte gratis downloads, ingen profil nødvendig. Mange diffencierede opgaver, spil, hentediktater, bankospil.

Favorit

Edu21

Lærerblog med ideer fra klasserummet. Fokus på det 21. århundredes kompetencer, elevledelse og aktiviteter, der styrker eleverne.

Favorit

DR Skole

Her finder du gratis undervisningsmateriale til folkeskolen. Få inspiration og undervisningsforløb til din undervisning fra 0.-10. klasse. Du finder materialer til næsten alle fag i grundskolen samt til alle klassetrin.

Favorit

Sex & Samfund (undervisningsportal)

Sex & Samfund kæmper for alles lige ret til at bestemme over egen krop og seksualitet. På Sex & Samfunds undervisningsportal finder du en masse undervisningsforløb til både indskoling, mellemtrin og udskolingen. Du finder også materialer til brug i skole/hjem-samarbejdet.

Favorit

Red barnet - Skole

Red Barnet laver undervisningsforløb til indskoling, mellemtrin og udskoling, men ikke alle forløb har materiale til alle trin. Red Barnet laver undervisningsmaterialer indenfor de overordnede emner: 'Globale temaer', 'Sikker på nettet', 'Børns rettigheder' og 'Fællesskab og trivsel'. Red Barnet laver også materiale til fagfolk.

Favorit

Matematikagenten

Alle børn læsetræner en stor del af deres skoletid som indskolingsbarn og har det som en daglig fast lektie. Dette oftest sammen med deres lærer, det pædagogiske personale, mor og far eller i grupper med jævnaldrende. Det er oplagt mulighed at koble børnenes læsetræning og udvikling med matematikkens udfordringer i forhold til den sproglige opmærksomhed og rette begrebsforståelse.

Favorit

Skoledu

Skoledu er en matematikportal, som er skabt ud fra en vision om at udnytte det digitale medies store potentiale til læring. Dette gør vi blandt andet gennem interaktive opgaver, der stimulerer elevernes nysgerrighed og giver anledning til undersøgende og eksperimenterende læringsaktiviteter. Samtidig udnytter vi det digitale medie til at give eleverne en visuel oplevelse. Vi lægger derfor stor vægt på at anvende visuelle repræsentationer, der letter elevernes forståelse for matematikkens begreber og metoder.

Favorit

LærLet

LærLet er en webshop som bl.a. tilbyder forskellige faglige skriveunderlag, små spil mm. til bl.a. dansk-, matematik- og engelskundervisningen.

Favorit

Multi Math

Multi Math's vision er at give børn i hele verden, også tosprogede og børn med sproglige udfordringer, mulighed for og lyst til at udvikle matematiske færdigheder og kompetencer. Multi Math er et matematikspilkoncept, som træner deltagernes matematiske færdigheder og kompetencer. Multi Math findes i fire levels, som henvender sig til henholdsvis førskole, indskoling, mellemtrin og udskoling.

Favorit

Time2Learn

Velkommen til Time2learn, der er et læringsunivers for børn. Vi ser læring som en on-going vandretur. Nogle gange er læring en skøn tur i godt vejr med vinden i ryggen. Andre gange kan læring føles som en stejl klippevæg, der næsten er umulig at komme over uden værktøjer og en hjælpende hånd. Time2learn udvikler værktøjer spil, apps og bøger, som hjælper børn med at lære. Vi underviser børn, vejleder forældre og rådgiver fagfolk, så klatreturen op ad læringsbjerget bliver sjovere og lettere for børnene.

Favorit

Hanne Due Bak

På hjemmesiden 'Hanne Du Bak' finder du undervisningsmaterialer til både matematik og natur/teknologi. Materialerne henvender sig til indskolingen og mellemtrinnet.

Favorit

Lær i trin (Youtube kanal)

Youtube-kanal 'Lær i Trin' henvender sig primært til lærere, pædagoger eller forældre. Her kan du finde undervisningsforløb med tilhørende faglige opgaver. Undervisningsvideoerne er gratis. Du kan dog vælge at tilkøbe et kompendium tilpasset hvert forløb. Her har jeg samlet opgaver til kopi, opstillet faglige mål, lavet bonusopgaver og i det hele taget samlet alt det, som du ellers skal bruge din tid på at forberede. Så kan du bruge din tid på noget andet uden at gå på kompromis med dit undervisnings niveau.

Favorit

Amanda Ricos

Hjemmesiden 'Amanda Ricos' tilbyder et par enkelte danskfaglige undervisningsmaterialer: Julehæfte og Halloweenhæfte til 3.-6. klasse.

Favorit

LearnLet

LearnLet er mere end kompetencer, kurser, VR og LMS. For os handler det at gøre kompetenceudvikling og videndeling tilgængelig når der er behov for det. Lær online eller blended med nogle af branchens førende eksperter. Udvikl dig selv, dine medarbejdere og opnå nye kompetencer med vores fleksible kurser og platform.

Favorit

Sprog & Leg

Webshop som forhandler sprostimulerende materialer.

Favorit

Læringsveje

På hjemmesiden 'Læringsveje' finder du forskellige læsespil og opgaver. Derudover tilbyder stifteren af hjemmesiden målrettede læseindsatser til skoler, dagskurser samt privat læseundervisning.

Favorit

Indskolingslæreren

Bloggen 'Indskolingslæreren' indeholder forskellige materialer til download til fagene dansk og engelsk i indskolingen.

Favorit

Geekster

Danmarks bedste quizzer, matematiske escape rooms og matematikvideoer samlet ét sted! Det hele er videobaseret, og lige til at dele med dine elever!

Favorit

Opgavemagi

Velkommen til Opgavemagi. På Opgavemagi finder du inspiration til sjove lærings aktiviteter. Hjemmesiden henvender sig til forældre, børnehaveklasseledere samt pædagoger og lærere i indskolingen. Opgavemagi vil løbende blive opdateret. Både med opgavehæfter, som kan printes direkte fra hjemmesiden, sjove læringsaktiviteter du kan lave sammen med børnene og inspiration til hvordan du kan understøtte børns læring.

Favorit

Forlaget Æsop (Hop om bord)

Hop om bord-materialerne henvender sig til børnehavepædagoger, børnehaveklasseledere og 1. klasselærere, der ønsker at arbejde med sproglig opmærksomhed, bogstavindlæring og den første læse-/skriveindlæring på en anderledes og medrivende måde. Med Hop om bord-materialerne har man mulighed for at skabe en rød tråd i det pædagogiske arbejde med sproget. Alle materialer er skabt ud fra læringsprincippet: Læring gennem Leg.

Favorit

Mindste og Mellemste

På hjemmesiden 'Mindste og Mellemste' finder du forskellige gratis materialer til download inden for fagene dansk og engelsk. Som navnet på hjemmesiden antyder, indeholder hjemmesiden materialer til indskolingen og mellemtrinnet.

Favorit

Guldastronaut

GULDASTRONAUT er et forlag og et designbureau, hvis mission er at skabe kreative, opfindsomme børn og voksne igennem design, teknologi og opfinderi. GULDASTRONAUT har udviklet mange workshops, der inkluderer STEM/STEAM-aktiviteter på tværs af fag. Vi udbyder kurser og workshops for børn og voksne i at inddrage opfinderi i skolens fag med eller uden brug af digitale teknologier. Børns opfindsomhed kan sættes i spil på utallige måder, og derfor har vi også utallige forløb.

Favorit

Malene Larsen

På hjemmesiden 'Malene Larsen' finder du opgaver til inspiration, download og print i forbindelse med skolebrug. Malene Larsen har fokus på at skabe interkulturelle læringsfællesskaber, hvor flersprogethed anses som ressource og hvor den sproglige dimension er en naturlig del af alle skolens fag. Ligeledes er hun optaget af, hvordan vi skaber et godt skolehjem-samarbejde med flersprogede forældre og hvordan vi gennem anerkendelse og dialog kan synliggøre og aktivere forældre som ressource for deres børns læring og trivsel.

Favorit

Undervisningsforløb v/Anita Christensen

Her kan du finde forskellige materialer til klasselæreren samt fagene matematik og billedkunst. Hjemmesiden indeholder forskellige hæfter, illustrationer og kopiark, der kan bruges til undervisning eller som ekstra hjemmetræning /inspiration.

Favorit

Skolelærerlife

Velkommen til hjemmesiden 'Skolelærerlife'. Her vil du finde inspiration og materialer inden for dansk og dansk som andetsprog. Jeg deler ligeledes brain-breaks og mundtlige opgaver, som kan bruges hvor som helst – når som helst.

Favorit

Mat-nat.dk

Forløb, opgaver, spil, lege og bevægelse til matematik og naturfag i grundskolen. Savner du et supplement i din undervisning i matematik og/eller naturfag i grundskolen? Her kan du finde tema- eller emnebaserede opgavehæfter og forskellige spil og lege. Nogle materialer og aktiviteter har helt fagspecifikke områder i fokus eks. brøker, linjens ligning, planter og dyrs tilpasning eller afstemning af reaktionsligninger og meget mere. Andre materialer og aktiviteter beskæftiger sig ikke med et specifikt fagområde, men har til hensigt at understøtte motivationen og den legende tilgang til faglighed eks. kortspil med 6 forskellige kategorier af matematiske spørgsmål, QR-løb om rekorder og fakta indenfor landbrug eller stafet med grundstofferne i de 8 hovedgrupper. Mange af aktiviteterne lægger op til bevægelse i undervisningen.

Favorit

Dansk i indskolingen

Velkommen til hjemmesiden 'Dansk i indskolingen'. Er du danskunderviser i indskolingen, kan du forhåbentlig finde en masse opgaver og forløb, der kan bruges i netop din danskklasse. Siden er struktureret i flere hovedkategorier, som du kan se i menuen. Under hver af disse finder du diverse underkategorier med kopisider.

Favorit

Lotte Salling

På hjemmesiden finder du en masse gratis materialer - til f.eks. print, visning på Ipads, smartboard osv. Du finder både e-bøger, remselege, tematiske forløb, sprogforløb, materialer til dialogisk læsning m.m.

Favorit

Dansk Sang (Digital)

Det er tanken med dansksangdigital.dk, at portalen skal kunne bruges som et bærende element for musikundervisningen i 0.-8. klasse. Portalen skal give elever og undervisere en inspirerende og let tilgængelig tilgang til faget, hvor en høj faglighed og mange muligheder for differentiering er mulig. Portalen skal tilbyde egnede musikfaglige aktiviteter til elever, samtidig med at der skal være relevant indhold og værktøjer til både den dygtige og rutinerede musiklærer, samt den lærer, der ikke har faget som sit linjefag. Dermed tilbyder portalen en masse muligheder, som man som lærer kan sortere i for at tilpasse det til sin egen praksis.

Favorit

Dansk Sang (Musik valgfag)

Det er tanken med musikvalgfag.dk, at portalen skal kunne bruges som et bærende element for musikundervisningen i 7.-8. klasse. Portalen skal give elever og undervisere en inspirerende og let tilgængelig tilgang til faget, hvor en høj faglighed og mange muligheder for differentiering er mulig. Portalen skal tilbyde egnede musikfaglige aktiviteter til elever, samtidig med at der skal være relevant indhold og værktøjer til både den dygtige elev, samt den elev, der ikke nødvendigvis har de store kompetencer på et hovedinstrument, men blot har lyst til at lære mere om musik. Dermed tilbyder portalen en masse muligheder, som man som lærer kan sortere i, for at tilpasse det til sin egen praksis.

Favorit

Dansk Sang (Vikarmappen)

Vikarmappen er online og består af enkle musikopgaver til print. Anvendelse af 'Vikarmappen' kan naturligvis finde sted, hvadenten du er vikar eller ej. Opgaverne er kategoriseret i forskellige kategorier og er udformet, så de kan printes ud og løses individuelt. Anvend opgaverne i relation til anden undervisning, så størst mulig grad af sammenhæng kan finde sted.

Favorit

Pind & Bjerre

Vi udgiver undervisningsmaterialer om matematik til lærere, lærerstuderende, forældre og elever. På hjemmesiden finder du en samling af de indlæg der rummer materiale til download, som kan bruges direkte i undervisningen.

Favorit

Kopimappen

Kopimappen. Sjove og spændende kopimaterialer til folkeskolen -klar til udprint. Blyant og papir kan noget i en digital verden.

Favorit

Supermatematik

SuperMatematik er et bogsystem med tilhørende videoer, værksteder, kopiark / kopisider, forløb, spil med mere til indskolingen.

Favorit

Sprogtip

Sprogtip.dk er sprogundervisning til indskoling og mellemtrin. Her finder du opgaver til engelsk og tysk til alle klassetrin i indskolingen og på mellemtrinnet. Du kan downloade kopiark, som du frit kan printe - og lade dine elever spille online, uanset hvilken klasse de går i.

Favorit

Kreatip

Kreatip.dk har til formål at gøre undervisningen og planlægningen mere enkel for de lærere, der underviser i de kreative fag på mellemtrinnet. På siden har vi samlet det, der kan inspirere og hjælpe til en god og målstyret undervisning i fagene billedkunst og håndværk og design.

Favorit

Dansktip

Dansktip.dk er dansk til indskoling og mellemtrin. Dansktip tilbyder et bredt udvalg af kopiark, træningsark og andre materialer til indskolingen – fx opgaver om alfabetet, læsning, lydrette ord, de 120 ord, plakater m.m. Det skal være sjovt at lære. Derfor har Dansktip fokus på kreativitet, værksteder og bevægelse i undervisning, og du kan finde massevis af forslag til, hvordan du kan arbejde med dette i menupunktet “Dansk og bevægelse”. Desuden findes der også faglige forløb og kopiark fx grammatikopgaver, skriveopgaver, månedsopgaver m.m.

Favorit

Mattip

Mattip.dk er matematik til alle klassetrin. Mattip tilbyder færdige undervisningsforløb, der kan erstatte store dele af grundbogen i matematikundervisningen på 4., 5. og 6. klassetrin.

Favorit

Grammatip

Med Grammatip får du motiverende og udfordrende online opgaver i grammatik, stavning, læsning og prøveforberedelse. På flere sprog til både grundskolen, de gymnasiale uddannelser og voksenuddannelse. Vi skaber nyt liv i klasseværelset med sjove og udfordrende online opgaver i grammatik, stavning, læsning og prøveforberedelse! Vi har flere forskellige moduler til både dansk, engelsk, tysk og fransk!

Favorit

Frontread

FrontRead træner læse­hastig­hed og tekstforståelse. Programmets mange øvelser styrker de grundlæggende læseegenskaber.

Favorit

Peng Pong

Her er et gratis undervisningsmateriale til mellemtrinnet, som styrker den finansielle dannelse for elever på mellemtrinnet. Undervisningsmaterialet udvikler elevernes kompetencer, færdigheder og viden indenfor økonomi gennem øvelser, dialog og refleksion.

Favorit

Danskfaglighed

Danskfaglighed er et digitalt forlag drevet af passion for danskfaget. Her finder du det, du behøver for at sikre en succesfuld danskundervisning. Danskfagligheds materialer mindsker din forberedelse.

Favorit

Grøn Skole

Grøn Skole er Friluftsrådets undervisningsprogram for uddannelse i bæredygtig udvikling med natur, miljø og udeliv som centrale omdrejningspunkter. Grøn Skole tilbyder forskellige undervisningsmaterialer og undervisningsforløb, der er gratis for jer som medlemmer. Her linker vi også til samarbejdspartneres tilbud, som I kan få glæde af. Øvrig inspiration finder du under hvert tema, hvor du også kan finde links til relevante hjemmesider.

Favorit

Sikker trafik 7.-9. klasse

7.-9. klasse. Lær dine elever at reflektere over deres valg og adfærd i trafikken.

Favorit

Sikker trafik 4.-6. klasse

Tag Cyklistprøven og gør dine elever til sikre cyklister. Få adgang til alle vores gratis materialer og lærervejledning til 4. -6. klasse her.

Favorit

Sikker trafik 0.-3. klasse

Gør dine elever trafiksikre gennem leg og bevægelse. Tag Gåprøven og gør dine elever til sikre fodgængere. Se vores materialer til 0. - 3. klasse her.

Favorit

Museum Sydøstdanmark

Museum Sydøstdanmark stiller gratis undervisningsmaterialer til rådighed til dig, der selv vil forestå undervisningen. Materialet tager udgangspunkt i vores udstillinger, vores genstande og vores historier, men de er ikke afhængige af et besøg på museet. Se dig omkring blandt vores spændende tilbud, og lad dig inspirere til din undervisning.

Favorit

Den blå planet

Skoletjenesten tilbyder gratis undervisningsmateriale til jeres besøg på Den Blå Planet på egen hånd. Download gratis undervisningsmateriale til besøg på egen hånd for grundskoler, så du og din klasse selv kan lave observationer og udføre undersøgelser med naturfagligt indhold på Den Blå Planet.

Favorit

Skoleskabet

Velkommen til Skoleskabet. Jeg udarbejder særligt undervisningsmaterialer til madkundskab – et fag jeg brænder meget for. Det er min oplevelse, at der findes mage gratis materialer tilgængeligt til faget, men mange af disse materialer ikke kan passes ind i min undervisning.

Favorit

Skoleidræt

Dansk Skoleidræt vil fremme alle elevers læring og trivsel gennem idræt og bevægelse i en varieret skoledag. På hjemmesiden finder du bevægelsesaktivitet til brug i skolen.

Favorit

Matematik & Didaktik v/Maria Grove Christensen

På denne side kan du finde mange forskellige materialer, opgaver og spil, som jeg har udarbejdet til brug i undervisningen. Jeg laver mine egne materialer, når jeg får en god idé til at understøtte mine elevers læring på en hensigtsmæssig måde, eller når jeg frustreres over ikke at kunne finde andre materialer, som understøtter netop det fokus i matematikundervisningen, som jeg oplever et behov for at få forstærket. Ved at lægge materialerne tilgængelig her på siden, så håber jeg, at mange flere lærere og elever kan få glæde af dem.

Favorit

Matematikbanken

På Matermatikbanken.dk finder du alt til din undervisning i matematik, fra 6. klasse og op.

Favorit

Hofor

Her kan du finde materialer om vand, vandforbrug og vandbesparelser samt læringssites om vand og energi.

Favorit

Atlantbib

Atlantbib.org er en gratis online fagbogsportal, som gør nabosprogsundervisningen let og enkel allerede fra 1. klasse og videre op.

Favorit

Norden i skolen / Atlantbib

Norden i Skolen er en gratis undervisningsplatform for dig, som er dansklærer og vil styrke undervisningen i nabosprogene dansk norsk og svensk.

Favorit

Kattegatcenteret

Kattegatcentrets Skoletjeneste tilbyder et hav af spændende undervisningsmaterialer, som I kan bruge hjemme på skolen og blive klogere på livet i havet.

Favorit

Klimaambassaden

Undervisningsmaterialer til udskolingen om: Mad og Klima • Den Grønne By • FN's Verdensmål • Grøn Energi • Klima & Forbrug

Favorit

Kræftens Bekæmpelse

Find materialer om kræft og forebyggelse til brug i undervisningen.

Favorit

Matematikbogen

Matematikopgaver til grundskolen, 0.-10. klasse.

Favorit

Ann Berit

Her kan du finde undervisningsmateriale, idéer og tanker fra mit liv som lærer i indskoling og mellemtrin.

Favorit

Indskoling.blogspot v/Susanne Christensen

Jeg laver primært materiale til danskundervisningen i indskolingen, men indimellem sniger der sig også noget matematik ind...

Favorit

Hr. Klogemand

Alle kan elske matematik! Derfor har Hr. Klogemand lavet matematik på abonnement til forældre over hele Danmark. Invester tid i dine børns fremtid, og lad dem blive bedre til matematik med 20 minutters matematik om dagen – og hav det sjovt på samme tid.

Favorit

Opgaveskyen

Opgaver til folkeskolen. Opgaver til dansk, natur og teknologi, matematik indskoling, mellemtrin, indskoling.

Favorit

Finurlige Fif

Univers fyldt med finurlige aktiviteter og materialer til lærere, pædagoger og forældre. Gå på opdagelse i Det Finurlige Univers, hvor du finder både gratis- og og betalingsprodukter.

Favorit

Gratis Skole

Velkommen til gratisskole.dk. Dette er en helt gratis hjemmeside, hvor du kan downloade materialer i PDF-format til undervisningsbrug.

Favorit

Leg og Lektie

GRATIS lege, opgaver og spil til skolebørn og førskolebørn. Leg og læring! Farverigt, legende og sjovt univers, der kan støtte dit barns læring.

Favorit

Skolekontakten Coop

Skolekontakten er Coops samarbejde med skoler og lærere. Coop Skolekontakten udgiver undervisningsmaterialer først og fremmest målrettet undervisning i grundskolen. Her har vi fokus på emnerne: sundhed, forbrug, miljø, klima og etisk handel.

Favorit

Matematikmaterialer v/Daniel Dam Berthelsen

Massevis af gratis og billige matematikmaterialer. Skal din undervisning være både sjov og lærerig – så besøg Matematikmaterialers hjemmeside. Her findes over 100 forskellige materialer fordelt på indskoling, mellemtrin og udskoling. Find eksempelvis:

 • Digitale Escape Rooms
 • Åbne opgaver
 • Faglige bevægelsesøvelser, postløb og fangelege
 • Faglige brætspil
 • Terninger med matematikopgaver
 • Ugeskemaer
 • Hverdagsmatematik (E-bog)
På Matematikmaterialers hjemmeside findes også pakkeløsninger. Flere af disse kan købes som skolelicenser. En skolelicens er en engangsudgift. Den forældes altså ikke, og alle lærere på skolen kan bruge materialerne ubegrænset. Har du lyst, er du velkommen til at følge Matematikmaterialer på Facebook og Instagram. Her linkes jævnligt til både gratis og billige materialer.

Favorit

DTU

Er du på jagt efter undervisningsmateriale, der kan få anvendt naturvidenskab og teknologi ind i undervisningen? Her finder du alt fra læsestof, videoer og forsøgsvejledninger målrettet både gymnasiet og grundskolen til mere generel inspiration.

Favorit

Skolen i skoven

Hvorfor udeaktiviteter er et værdifuldt supplement i skolens hverdag, og hvordan de kan fremme en skoleudvikling mod en udeskole.

Favorit

Bliv NaturligVis

Bliv NaturligVis er et gratis formidlingstilbud til skoler, daginstitutioner, SFO’er, spejdertrupper og andre fritidsorganisationer, som giver mulighed for at sammensætte et forløb med natur, jagt og lystfiskeri. Bliv NaturligVis bygger på et landsdækkende netværk af frivillige formidlere, og en samling af undervisningsmaterialer til forskellige klassetrin og aldre.

Favorit

Vestfor

Vores Formidlingscenter tilbyder forskellige undervisningsforløb på vores genbrugsstationer. Undervisningen er målrettet grundskoler og omfatter blandt andet interaktive øvelser og oplevelsesbaserede forløb, hvor eleverne stifter bekendtskab med miljøet på genbrugsstationerne og lærer og sortere.

Favorit

Teach-N-Fun v/Mia Lyhne

Velkommen til min hjemmeside. Her deler jeg de materialer, jeg laver og bruger i min klasse. Jeg underviser i dansk, billedkunst og it, så det vil primært være disse fag jeg deler fra. Jeg vil løbende uploade nye materialer, billeder og videoer som viser hvad jeg laver med min klasse. Jeg har mange gratis materialer på siden, men der er også nogle der koster lidt. De ting der koster penge, er dem der har taget lang tid at lave.

Favorit

Verdensmålene

Her finder du inspiration til din undervisning i form af introducerende øvelser, der kan bruges til at sætte verdensmålene i spil sammen med dine elever. Øvelserne er udarbejdet på baggrund af bogen “Bliver verden bedre” og kernestof i fagene.

Favorit
Betalingskort
Menu
Shop